Se întîmplă noaptea

Șah-mat Niciun comentariu la Se întîmplă noaptea 1

Primul lucru pe care l-a văzut cînd a deschis ochii era un caiet deschis, în fa­ță. A căscat prelung și și-a tras corpul de sub ea ca să-l odihnească. Toată noa­ptea îl contorsionase, uitase de el, îl lăsase pe scaun. Călătoria asta noctur­nă, din care tocmai ieșea, îi făcuse bine.

Se dez­meticea, cu o dulce delăsare – nu mai avea cum să se întoarcă acolo acum, în mo­mentul ăsta, știa. Dar o să se în­tîm­ple din nou. și asta îi bucura celulele, îi ex­cita creierul, o făcea să-și simtă corpul din nou. Redevenea ea, sau, mă rog, în­fățișarea asta familiară, ca să se poată a­poi întoarce, mai tîrziu. Trebuia să se în­toarcă.

A observat că piciorul drept începu­se să-i sclipească, așa că și-a băgat de­getul în gură, l-a înmuiat în salivă și s-a apucat să se frece cu frenezie, să în­roșească carnea, să rupă epiderma ca pe-o piele de șarpe de care te dez­bra­ci– dansatoarele îi dăduseră cu un gloss de corp, sau așa ceva. O să se o­biș­nu­ia­scă. Cu asta, cu tocurile, cu chestia asta ce pare un costum de baie cu paiete, mulat pe corp, cu hăhăitul, cu dinții sparți, cu rînjetul, cu rînjetele.

Mă obișnuiesc cu orice, atît timp cît tu o să stai în fața mea, în aceeași încăpere, și o să mă privești. Maneliștii ă­ia scoteau bani încontinuu, încontinuu, n-am văzut atîția bani în viața mea. Du­ce-ți-vă dracului! Nu pentru voi sînt ai­cea. Cînta fata aia, Alexandra Stan, o me­lodie stupidă care-mi place, „Mis­ter Saxobeat“, sau așa ceva, a intrat în nu știu ce topuri internaționale cu ea, și A­lexandra asta nu prea știe limba ro­mâ­nă, am auzit-o într-un interviu, la te­levizor.

Altceva voiam să zic, era melodia asta, cădeau niște hîrtii lucioase din ta­va­n, eram urcată pe scena aia de club și vedeam cocotele și vedeam băiețeii-co­pii de Dorobanți, și starurile de mîna a paișpea, machiate strident, gîlgîind la Red Bull, și vedeam colegele mele, ce­lelalte animatoare, și mulțimea aia de cocote și de maneliști sau ce-or fi fost, care se unduia ca un singur corp, care se rotea ca o entitate ciudată formată din mai multe trupuri, un singur trup. Eva-mi făcea semne de încurajare, era bu­cu­roasă, mă descurcam! și vorba aia, era prima mea seară.

Da’ Eva stătuse cu mine și-mi a­ră­ta­se tot, zicea, parc-o aud: „Te-nvăț eu tot, tu trebuie doar s-asculți muzică ie­f­tină!“. Avea gene false la ochi dar mi-a plăcut ce-a zis. „Cred c-o să mă descurc”, m-am gîndit, și am continuat să mă mișc, cum îmi arătase. Treptat, am in­trat în ritmul mulțimii, simțeam cum mă duc înspre dreapta cînd se duc ăia to­ți înspre dreapta, și tot așa, și era bi­ne, mă pierdeam în masa aia de oameni, nu-mi mai păsa de nimic, nu mă mai gîn­deam la nimic, doar la tine. Apoi mă lă­sam în jos, „trebuie să fii lascivă!” îmi spusese Eva, păi, na!, ea de cînd e-n clu­bul ăsta? De mult; contează experi­e­n­ța, își spune cuvîntul.

Eu nu am fost de multe ori lascivă în viața mea, acuma stau și mă gîndesc da­că am fost vreodată (spune-mi, mă pri­vești?). În adolescență sigur nu, că mă fă­ceau colegii ciudată, strigau după mi­ne „ciudato!“; rahat, nu eram. Cre’că doar mă străduiam să fiu, eram doar sin­gură, asta da, singură. Alexandra-i dă înainte cu melodia, e talentată fata asta, de ce vorbesc eu urît despre ea? E tare, frate, în clubu’ ăsta!, Evaaaaa, look at me!!!, (n.r.: Eva, uită-te la mine) ha, ha!

Cum ar fi ca dimineață să nu se ter­mine totul? Mă las și mai mult în jos, mă unduiesc, mă ridic, aud doar mu­zica, mă gîndesc la tine, mă gîndesc des­tul de mult la tine. „Makes me dan­ce/ Brings me up, brings me down/ Plays it sweet/ Makes me move like a freak/ Mister Saxobeat!” (n.r.: Mă face să dan­sez/Mă ridică, mă coboară/ Mă face să mă mișc ca un monstru/ Domnul Sa­xo­beat), zice Alex. You go, girl!

Apoi, cînd cred că băgam o latera­lă dreapta, cu capul pe spate, lipindu-mă de bară, coborînd în jos pe ea, cu priviri­le lor lipicioase pe mine, cu sclipiciul ăla pe pi­cioare, cu sînii pe-afară, am văzut că vi­ne tavanul spre mine, că Alexandra în­­cepe să cînte în surdină, erau niște ba­ni în aer care se volatilizau, Eva nu știu unde dracu’ dispăruse, cocotelor li se decolora rujul pe buze, tu dis­pă­ru­seși sau nu fusesei niciodată acolo, și pe mine începuse să mă doară tot corpul. Da’ rău! Cînd am deschis ochii am vă­zut că-l uitasem pe scaun și că eram la mi­ne-n dormitor. Aveam caietul în față și ul­timele rînduri, pe care probabil le scrisesem înainte să plec, erau: „de ce este nevoie ca să mă privești?“.

Roxana LUPU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top