Învață să mănînci și cu bețișoarele

Localul Troian Niciun comentariu la Învață să mănînci și cu bețișoarele 132
Învață să mănînci și cu bețișoarele

Un banner cu o pisică dolofană care pare că-i pregătită să înfulece o farfuriuță cu sushi te întîmpină la intrarea unui restaurant micuț, intim, amplasat în parcul din cartierul Alexandru cel Bun. Are doar vreo trei măsuțe la care sînt așezate cîte două scăunele roșii, dar e destul pentru o masă rapidă în oraș. Dacă vrei totuși să te întinzi la taclale cu cineva sau doar să-ți mănînci noodle pack-ul în liniște, poți să ocupi liniștit la una dintre măsuțe, căci nimeni nu te va deranja pentru cel puțin 40 de minute. Ferestrele mari care îți permit să vezi mai bine de jumătate de parc, îți oferă ocazia să mergi și singur la „Sushi Master”, să te bucuri de peisaj și de o porție de sushi.

Au o gamă variată de platouri de sushi, la prețuri destul de piperate, dar care-ți bucură papilele gustative imediat ce muști din ele. Prețul poate crește de la 44 de lei atunci cînd platoul conține doar două tipuri de sushi, ajungînd pînă la 106 lei pentru un platou cu 26 de bucăți de sushi de cinci sortimente diferite. Sushi-ul este, într-adevăr, preparatul care ajunge la cele mai ridicate prețuri. Noodle pack-urile (care pot conține, la alegere, fructe de mare, carne de porc sau carne de pui), ajung la maximum 28 de lei și sînt niște delicii culinare care, asortate cu sosul de soia, formează o diversitate de arome.
În timp ce-ți aștepți porția de mîncare, poți să-l supraveghezi pe bucătar, să vezi cît de tare îți prăjește fructele de mare sau carnea și cîte legume are de gînd să-ți pună în tăieței, iar dacă-ți aștepți platoul cu sushi, acesta te îndrumă chiar cu mesajul de pe spatele cămășii lui („Watch me cooking sushi”) să-l urmărești în timp ce-ți împachetează cu grijă bucățile de sushi.

E cald și liniște înăuntru. Angajații aleg, cel mai adesea, să nu dea play niciunei piese, astfel încît poți să mănînci în liniște deplină, auzind doar bețișoarele de lemn lovindu-se de platoul de ceramică. Încărcat de culoarea roșie, localul emană o atmosferă călduroasă care te invită parcă să pășești în interior și poate chiar să încerci pentru prima dată un preparat chinezesc.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top