Friptura dintre filmări
Punctul pe VIP 15 noiembrie 2010 Niciun comentariu la Friptura dintre filmări 3De la „spuma” hollywoodiană la garnitura de fasole e distanță de un lungmetraj. Dacă se mai adaugă și niscaiva usturoi mioritic, atunci specialitatea face casă bună cu aburii celebrității.
De curînd, starul american Nicholas Cage s-a încumetat să încerce bucătăria românească, cu ocazia filmărilor pentru producția „Ghost Rider 2”. După zece ore de acțiune pe centura ocolitoare a Sibiului, actorul a poftit la masa medalion de porc în vin și usturoi cu supliment de cartofi și fasole. Nu s-a îngrijorat din cauza caloriilor, atîta timp cît dublura neo-zeelandeză, Rich English, a fost numită să-i facă toate cascadoriile pe motocicleta din film. Mai mult, după experiența culinară cu iz săsesc, se pare că Nicholas Cage s-a îndrăgostit de platoul de filmare din țară și a declarat că ar vrea chiar să-și cumpere o “porție” de pămînt în Cluj. A vizitat cu mare curiozitate și “pădurea bîntuită” și-a dat zîmbitor autografe mulțimii înfometate care se perpelea frenetică prin fața camerelor de luat vederi.
Deși zvonurile ar spune că actorul e cam zgîrcit la buzunar, acesta nu s-a sfiit deloc să-i lase un ciubuc gras de 85 de lei ospătarului care l-a servit întru legile rusticului romînesc. Însuși starul a recunoscut rîzînd că și-a primit recompensa “la standardele europene” și în conformitate cu scumpeturile restaurantului de lux “Hermania”.
Cage pare să aibă în general, un apetit destul de variat pentru care cheltuie sume exorbitante. După ce a cumpărat două castele în Anglia și Germania, acesta a răsfoit relaxat și “o samă” de reviste rare de benzi desenate evaluate la peste un milion și jumătate de dolari. La acestea, se mai adaugă un cap de dinozaur necomestibil și un avion de 45 de milioane ca să îi țină de saț gurmandului nonconformist.
Pînă în martie 2011, cînd se va finaliza proiectul cinematografic, starul american are timp să deguste toate bunătățile pregătite de romîni și să devină unul de-al Branului dacă tot a digerat o lună și jumătate de slalom actoricesc printre gropile din meniu.
Adelina FULGA
Adaugă un comentariu