Robot feminim la Hollywood

Punctul pe VIP Niciun comentariu la Robot feminim la Hollywood 20
Robot feminim la Hollywood

Frumusețea femeilor de la Ho­lly­wood a fost mereu un subiect a­flat mai ales în atenția bărbaților, ca­re s-au imaginat de multe ori la braț cu uneia dintre ele. Pentru cei care și-ar fi dorit să intre măcar în vor­bă cu actrița Scarlett Johansson, un de­signer de produse din Hong Kong, Ricky Ma, a reușit să facă posibilă a­ceastă dorință din punct de ve­de­re științific.

Bărbatul, în vîrstă de 44 de ani, a dus obsesia pentru Scarlett la un alt nivel și a creat un robot cu chi­pul artistei. Prototipul care a costat 50,000 de dolari, numit Mark 1, merge, își poate mișca brațele, întoarce capul și formează expresii fa­ciale. Acesta răspunde și la o serie de comenzi vocale, astfel încît atunci cînd Ricky îi spune că este fru­moa­să, această zîmbește și răspunde chi­cotind „Mulțumesc!”.

Scarlett Johansson este o ac­tri­ță americană cunoscută pentru ro­lu­rile sale in filme precum „Lost in Translation”, „Avengers” și controversata producție „Vicky Cris­ti­na Barcelona”, realizată alături de Ja­vier Bardem și Penelope Cruz. A­ceasta provine dintr-o familie cu le­gături strînse în zona publică, bu­nicul său fiind scenarist și regizor, iar mama sa producătoare, astfel că celebritatea și ciudățeniile sale nu par să o mai sperie pe artistă suficient de tare încît să ia atitudine pu­blică în astfel de situații.

Oamenii care o îndrăgesc pe ac­triță i-au sărit imediat în apărare, sfă­tuind-o să își dubleze totuși mă­surile de securitate și să se fe­reas­că de „cyber urmăritor”, ca nu cum­va pasiunea bărbatului să capete și o altă nuanță. Aceștia au adus în dis­cuție și problema legalității acestui act, astfel încît majoritatea au consi­derat că nu este firesc ca identita­tea unui om să poată fi folosită în astfel de circumstanțe fără acordul acestuia, chiar dacă este ascunsă sub un nu­me diferit. Pînă vor apărea sau nu reacții în fața acestui act, Ricky Ma se va bucura nestingherit de a­ten­ți­a prietenei sale robot, care îl cu­ce­reș­te cu gesturile sale omenești.

de Andreea ANTON

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top