Red Bull nu le-a dat aripi

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Red Bull nu le-a dat aripi 3

“Exact ca atunci cind eram mici si ne jucam vara, in fata blocului”. Asa a fost si la Sala Polivalenta, marti, 11 martie. Nu a fost in fata blocului si poate nici la ei in cartier, dar macar s-au jucat cu avioanele de hirtie. Si-au luat cursurile de Fizica, iar apoi au indoit foile cum au stiut ei mai bine, astfel incit sa para ca niste mici avione. Bineinteles, conditia esentiala era ca ele sa si zboare. Mult prea grea pentru multi dintre participanti.

Scria frumos pe pliant. Nu trebuia decit sa ai “imaginatie girla si o mare portie de optimism”. Probabil multi dintre cei prezenti in Sala Polivalenta s-au luat dupa acest indemn si chiar au crezut. Dar, cind colo, la competitia Paper wings nu au reusit sa faca nimic cu acel optimism cind au vazut ca avioanele facute de ei din foi A4 nu au reusit nici macar sa pice onorabil pe linoleumul din sala.

Pacat de foaie

La cea de-a doua editie a acestui eveniment, participantii, intr-un numar mult mai mare decit spectatorii, au vrut sa le arate celor de la Taurul Naravas ca avioanele lor pot zbura mai mult, mai frumos si pe o distanta mai mare.

Alexandru nu a reusit. Saracul baiat a cam gresit putin la aerodinamica si micul sau Boeing a facut o frumoasa curba, intorcindu-se cam de unde a plecat. Trei metri. De atit a avut imaginatia. Altii si-au lansat capodoperele, insa nimereau fie in cei de pe banci, fie picau direct, fara nici un viraj sau alta cascadorie. Prima proba a fost cistigata de un student de la Filosofie, Paul, care a reusit sa-si arunce hirtiuta pe o distanta de 34 de metri.

Pentru a primi si niste invataturi despre ce inseamna sa ai un planor care chiar sa si functioneze, organizatorii l-au adus pe batrinelul simpatic de la Aeroclubul “Alexandru Matei”, care a lansat niste modele cu motoare ce au reusit sa planeze citeva minute bune. “Multumim pentru informatii”, spusese prezentatorul, pacat ca cei din sala nu au auzit absolut nimic. Sonorizarea nu a primit nici un Red Bull ca sa se revitalizeze un pic.

“Zboara, avionule, zboara!”

Si ridica-te spre culmile tavanului de la Sala Polivalenta, fa ca hirtiile sa se transforme in pasari zburatoare. Acrobatii, scheme sau spirale in aer s-au dorit la cea de-a doua proba a concursului, Zbor acrobatic. “Cit ti-a luat sa-l construiesti?”, il intreba prezentatorul pe unul dintre vajnicii concurenti. “Doua minute”, ei bine, la cit i-a luat sa-l creeze, cam de atit a fost si zborul acrobatic. Insa nu putem spune ca nu au fost si altii care au capatat cit de cit din talentul lui Vlaicu. Doi studenti au luat locul intii si se vor duce la finala nationala de la Bucuresti. Sa le arate si lor cite loop-uri poti face cu o foaie alba.

“Gravitatia a fost de vina”, incerca un participant sa se justifice de ce nu a reusit sa-si faca avionul sa “stea mai mult in aer”. La cea de a treia proba, “durata de zbor”, hirtiile au fost prea grele pentru a mai plana. 0,72 de secunde, cam atit a reusit sa zboare un Hercule, nici nu a reusit sa-l arunce bine, ca a si picat intr-un mod rusinos. Altii, ca sa animeze spectacolul, si-au mai luat si doza cu ei, au luat o gura inainte, dar degeaba. Tot nu a fost destul. Oricum, dintre toate incercarile, cea mai buna a avut un zbor de sapte secunde.

Oare de cite aripi ar fi fost  nevoie ca sa zboare mai mult timp? Organizatorii si-au facut datoria, au impartit energizante timp de trei ore incontinuu, insa din cei peste 50 de participanti numai patru au fost plini de “imaginatie girla” incit sa cistige. Pentru ceilalti mai exista o alternativa, citeva sticle de bere, sa le dea si mai multa imaginatie.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top