Farmacistii dau nota opt facultatii lor

Facultatea mea Niciun comentariu la Farmacistii dau nota opt facultatii lor 2

Din cei 600 de studenti de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” (UMF), peste 80 sint straini. Reputatia scolii romanesti ii aduce pe tineri atit din tarile europene cit si din Orientul Mijlociu si Apropiat. “In ultimii ani, numarul studentilor din afara care se inscriu la Farmacie creste simtitor, insa sint mai putini decit la Facultatea de Medicina, unde se inscriu cu sutele”, spune Daniela Zavastin, preparator in Laboratorul de Cercetare Chimie – Fizica. Cresterea numarului de studenti care dau la Farmacie aduce profit universitatii. Numai in acest an numarul celor care s-au inscris a crescut cu 15%. Acest lucru a dus la constituirea a sase grupe noi cu locuri suplimentate in regim de taxa. Cu toate ca nu exista o statistica precisa, aproape toti absolventii facultatii isi gasesc un loc de munca in farmacii pentru ca inca exista o cerere mare pe piata. In prezent, Facultatea de Farmacie este singura din UMF care are excedent bugetar. Taxa anuala este de 1000 de euro.

Spre deosebire de celelalte facultati din cadrul UMF (n.r.: Facultatea de Medicina Generala si Facultatea de Medicina Dentara) unde durata de studii este de sase ani, la Facultatea de Farmacie studentii isi dau licenta dupa cinci.

“Salariul motivant ii atrage pe tineri in aceasta meserie. Ei pot ajunge farmacisti, pot fi preparatori intr-o fabrica de medicamente sau laboranti intr-un institut. Cum ar fi la Facultatea de Chimie sau Farmacie. Eu lucrez cu studentii in laborator si sint preparator de putin timp. Si ei dupa terminarea facultatii pot face acelasi lucru daca vor”, este de parere Simona Gherman, preparator in Laboratorul de Cercetare Chimie -Fizica.

Cu toate ca facultatea este foarte cautata, studentii nu se arata prea multumiti. Daca ar fi sa dea o nota facultatii lor, nu s-ar ridica la mai mult de opt.

Nota zece aproape ca nici nu exista, poate doar pentru personalul din Secretariat si Decanatul facultatii. Acolo este locul unde, chiar cu aprobare de la rector si de la purtatorul de cuvint nu poti sa dai nici macar “buna ziua”.

Insa frumusetea meseriei de farmacist ramine, chiar si dupa terminarea facultatii, printre pahare Berzelius si eprubete. Ramine in laboratorul unde se “prepara sanatatea”.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top