Asociația Studenților Jurnaliști a sărbătorit zece ani de activitate
Academia de gardă 19 februarie 2018 Niciun comentariu la Asociația Studenților Jurnaliști a sărbătorit zece ani de activitate 9
Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) din Iași a serbat zece ani de existență vinerea trecută, pe data de 19 ianuarie, în prezența foștilor și actualilor membri ai asociației, dar și a cîtorva profesori de la departamentul de Românistică, Jurnalism și Științe ale comunicării și Literatură comparată. Evenimentul a avut loc la Ateneul din Iași.
Începînd cu ora 17.00, jurnalistul Mihai Tatulici, care a participat și la primul eveniment organizat de către ASJ în urmă cu zece ani, și-a lansat cartea „Am un interes personal: România”. Prof. univ. dr. Daniel Condurache și prof. univ. dr. Doru Tompea au prezentat volumul scris de jurnalist și au vorbit despre importanța activității jurnalistului. „Eu și Mihai Tatulici ne cunoaștem din studenție. Mihai este unul dintre corifeii presei studențești de la Iași. Presă quality, care în perioada regimului comunist era pomenită la Europa Liberă ca emblemă în perioada în care cenzura funcționa. Îi cunosc foarte bine parcursul profesional al lui Mihai Tatulici, care a fost și jurnalist, a și scris, dar a fost și șef. Nu impus, pentru că el nu vrut niciodată să lucreze sub comenzi, el a fost el însuși și a făcut, oriunde a trecut prin presă, tot ce a crezut că-i mai bine, atît înainte de `90, dar și după decembrie `89. Mihai Tatulici a constituit și rămîne un reper al presei din România”, a declarat prof. univ. dr. Doru Tompea la evenimentul de lansare.
Evenimentele organizate de către ASJ a continuat cu Gala #zeceanide10, iar de la ora 18.00 foștii membri ai asociației și-au putut reaminti, prin intermediul unor imagini foto și video, de anii studenției și de proiectele asociației la care au participat. Pe lîngă actualii și foștii membri ai asociației, la Gală au fost invitați și profesori din cadrul departamentului, fiind prezenți prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel, prof. univ. dr. Dan Stoica, dar și prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache.
„Asociația asta s-a format de către cei trei studenți, iar sediul social a fost la mine acasă. Nu neapărat pentru că trebuie să fim o mare familie, ci mereu am simțit că această asociație trebuie să fie zona de fugă a unei școli care este destul de îmbătrînită, care are părțile ei ruginite, iar dinamismul, vîrsta voastră vă cer un anumit tip de manifestare pe care școala nu a putut și nici nu va putea să o ofere. De aceea m-am minunat de fiecare dată nu de colaborarea dintre dintre asociație și departament, ci de cît de inventivi și ingenioși ați fost și v-ați găsit loc în așa fel încît să fiți relevanți într-un spațiu în care este foarte greu să devii relevant, iar relevanța este o chestiune de valoare care se monetizează”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Condurache.
La finalul momentelor festive a avut loc și o scurtă dezbatere cu privire la parcursul presei în ultimii zece ani, dar și starea ei actuală și posibilele evoluții viitoare. În cadrul acestei dezbateri, Mihai Tatulici și jurnalistul Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres, au vorbit despre ce înseamnă presa astăzi și cum s-ar transforma ea în viitor.
Adaugă un comentariu