Atlasul politicii românești, în rafturile Bibliotecii Centrale

Academia de gardă Niciun comentariu la Atlasul politicii românești, în rafturile Bibliotecii Centrale 24

La Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași(BCU) a avut loc luni, 18 martie de la ora 16.00, o prezentare a volumului trilingv „Atlasul Electoral al României 1990-2009”. Lucrarea conține date și informații despre politica românească în limba română, franceză și engleză și va putea fi împrumutată de public în sala de lectură a instituției. La lansare prof.univ.dr. Gheorghe Teodorescu, directorul general BCU, a vorbit despre o posibilă variantă online a atlasului.

Evenimentul a fost moderat de prof. univ. dr. Corneliu Iațu, decanul Facultății de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și coordonator al proiectului și de asist. univ. dr. Romeo Asiminei, unul din autorii volumului. „Aici avem, de fapt, o colecție de diferite date, analizate, care are trei componente. Una istorică, ce prezintă evoluția partidelor și a actorilor politici de după 1989 și o a doua care prezintă în amănunt toate aspectele legislative din România. Ultima este o radiografie a realității electorale din țara noastră, de la influențele sociale, la cele economice și politice care modifică diplomația unui stat”, a precizat asist. univ. dr. Romeo Asiminei.

Pe lîngă aceștia au fost prezenți prof. dr. dr. hc. Andrei Corbea-Hoișie și lect. univ. dr. Lucian Dîrdală, care a vorbit despre importanța volumului atît pentru partide, „cît și pentru un public mai larg, căruia i se oferă o analiză a culturii politice intranaționale. Cred că asemenea date ar putea să ajute pe viitor la apariția unor lucrări mai amănunțite despre dinamica partidelor românești”.

„Atlasul Electoral al României 1990-2009” a fost lansat prima dată pe 15 martie, în cadrul Librex 2014 și a fost coordonat de nouă autori din diferite universități din țară.

Autor:

Paul Andrici

Redactor Opinia studențească, student în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top