Colaborare din Africa pînă în Europa
Academia de gardă 17 ianuarie 2012 Niciun comentariu la Colaborare din Africa pînă în Europa 2Studenții, doctoranzii, masteranzii, post-doctoranzii, cadrele didactice și personalul administrativ al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se pot înscrie pentru o bursă de cel puțin 1.000 de euro lunar. Aceasta poate fi accesată de către cei care doresc să studieze în una din cele trei țări ale regiunii Maghreb: Algeria, Maroc și Tunisia, în cadrul proiectului „Burse pentru schimburi și cooperare intre Europa și Maghreb”.
Înscrierea se face on-line, pe site-ul: http://www.al-idrisi.eu. „Este primul an în care se desfășoară acest proiect, fiind aprobat anul trecut. A fost lansat la începutul lunii ocombrie și a fost demarată procedura de selecție la sfîrșitul anului trecut. Inițial termenul de depunere a dosarului de candidatură era data de 16 ianuarie, acum se discută însă în cadrul echipei de proiect dacă nu se poate prelungi pînă pe 30 ianuarie, ca să oferim cît mai multe șanse celor ce doresc să se înscrie”, a declarat Dana Daia, responsabil proiect de la Departamentul de Relații Internaționale al UAIC.
În ceea ce privește durata mobilității, aceasta diferă cu fiecare ciclu de învățămînt, astfel, pentru licență, stagiul este de șase pînă la zece luni, pentru master sînt șase, zece, 12 sau 24 de luni, cuantumul bursei fiind de 1.000 euro pe lună. În ceea ce privește studiile de doctorat, bursa este 1.500 de euro pe lună pentru șase sau 36 de luni, iar la post-doctorat este un stagiu de șase luni a cîte 1.800 euro pe lună. Pentru cadrele didactice și personalul administrativ al UAIC bursa este în valoare de 2.500 de euro în decursul unei singure luni.
„După ce se încheie perioada de selecție, dosarul va fi analizat în cadrul universității noastre pentru a se verifica validitatea documentelor, după care este evaluat și de universitatea pentru care optează candidatul. În aprilie se va întruni comisia de selecție a proiectului, în care sînt mai multe universități europene, care analizează dosarul și acordă un punctaj”, a explicat Dana Daia.
Proiectul Erasmus Mundus AL-IDRISI este coordonat de Universitatea din Granada, Spania, iar UAIC este parteneră, alături de alte nouă universități europene.
Laura-Elena BEJINARIU
Adaugă un comentariu