Curs de patru zile cu Ioan Holender la „Cuza”
Academia de gardă 6 martie 2012 Niciun comentariu la Curs de patru zile cu Ioan Holender la „Cuza” 4
Ioan Holender, fostul director al Operei de Stat din Viena, susține în perioada 4-7 martie un curs despre managementul cultural internațional. Evenimentul se desfășoară la inițiativa Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și a Universității de Arte „George Enescu” (UAGE) din Iași și are loc în Sala Senat a UAIC.
Sînt așteptați să participe reprezentanți ai instituțiilor muzicale și de învățămînt superior cu profil artistic din Iași, Cluj-Napoca și București, dar și cadre didactice și reprezentanți ai Teatrului de Operă și Balet din Chișinău și ai Universității „Alecu Russo” din Bălți.
O vizită, două lansări
„Avînd în vedere anvergura personalității domnului Holender și rezultatele deosebite pe care dumnealui le-a înregistrat în calitate de manager cultural, UAIC în colaborare cu UAGE, a lansat anul trecut invitația de a susține acest curs. Domnul profesor își bazează disciplinele pe cursul de «Management cultural» pe care îl predă la Universitatea de Arte din Viena”, a declarat Lidia Bourceanu, de la Departamentul de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică al UAIC.
În cadrul vizitei sale la Iași, Ioan Holender își va lansa volumele „De la Timișoara la Viena”, prima sa carte publicată și „Spuse. Trăite. Dorite. Amintiri”, lucrare tradusă și editată la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” în 2011. Dubla lansare va avea loc marți, 6 martie, începînd cu ora 18.30 la Librăria „Tafrali”. Vor participa prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Andrei Corbea Hoișie, directorul Editurii Universității, prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii din Iași, Luana Ungureanu, manager proiect „Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical” și regizorul Mihai Zăborilă.
Ioan Holender a fost director al Operei de Stat din Viena între anii 1992-2010, aceasta fiind cea mai lungă perioadă ocupată de un director în fruntea instituției vieneze. Ultima sa vizită la Iași a fost în octombrie 2010, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înființarea UAIC, cînd a susținut o conferință cu tema „Este România o țară a culturii?”.
Cristina BABII
Adaugă un comentariu