Ligile se întrec la Festivalul Gaudeamus

Academia de gardă Niciun comentariu la Ligile se întrec la Festivalul Gaudeamus 14
Ligile se întrec la Festivalul Gaudeamus

Festivalul Artei şi Creaţiei Stu­den­ţeşti „Gaudeamus” se desfă­şoa­ră în perioada 17 martie – 2 aprilie, în Sala Gaudeamus a Casei de Cul­tu­ră a Studenţilor (CCS). La eveniment vor participa şase echipe formate din ligi studenţeşti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Universitatea Tehnică „Gheor­­­­ghe Asachi” (TUIAŞI), Universitatea de Arte „George Enescu ” (UAGE) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”. Într-un interval de 120 de minute, acestea trebuie să prezinte maximum zece mo­men­te artistice care vor fi exa­mi­na­te de un juriu.

„În primul rînd Gaudeamusul reprezintă posibilitatea ca studenţii talentaţi să se afirme pe scenă. Pentru cei ce se implică în organizare, este un eveniment ce necesită multe ore de muncă, mulţi nervi întinşi, dar la final, pe lîngă faptul că te alegi cu un set nou de prieteni, iţi dai seama cît de mult poţi să te for­ţezi şi să îţi atingi limitele psihi­ce. E multă muncă, dar cînd ştii că eşti într-un concurs pe care vrei nea­pă­rat să îl cîştigi, tragi cît de mult poţi şi laşi alte lucruri deoparte”, a declarat Paul Tudorachi, organizator al evenimentului şi membru al Li­gii Studenţilor de la Geografie şi Geo­logie (LSGG).

Ca să obţină un punctaj cît mai mare, participanţii vor trebui să ţi­nă cont de originalitatea momen­te­lor, de montarea artistică şi de inte­rac­ţiunea cu publicul. Iar lucrurile de care trebuie să se ferească pentru a nu fi depunctaţi este depă­şi­rea timpului acordat şi obscenitatea. Studenţii trebuie să participe la mi­nimum cinci dintre cele 13 probe ar­tistice propuse printre care se nu­mă­ră cea de umor, dans, interpre­ta­re de muzică live, expoziţie de fotografii şi picturi şi creaţie lite­rară. În afară de acestea, partici­pan­ţii vor fi punctaţi şi pentru profesorii pre­zenţi în sală ca spectatori, iar persoana unui rector sau prorector va aduce din start 40 de puncte echi­pei.

Pentru fiecare spectacol, CCS oferă maximum 1.000 lei. Valoarea totală a premiilor este de 7.500 lei şi constau în servicii oferite de către CCS cîştigă­torilor precum închirieri de săli sau materiale pentru viitoarele spectacole. Astfel primul loc va obţine 3.500 lei, locul al doi­lea 2.500 lei, iar locul al treilea va beneficia de servicii în valoare de 1.500 lei.

Concursul se află anul acesta la a doua ediţie şi la acesta pot partici­pa atît studenţi cît şi cadre didactice.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top