Orientarea în carieră răsplătită cu 500 de lei

Academia de gardă Niciun comentariu la Orientarea în carieră răsplătită cu 500 de lei 10
Studenții care participă la proiect vor primi burse de 500 de lei.

Cea de-a V-a conferinţa de înscriere la pro­iectul „Studenţii de azi, profesioniştii de mîine” intitulată „Ce alternativă de carieră am după terminarea facultății?” a avut loc în Sala Ferdinand a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) pe 4 noiembrie, la ora 16.00. Tot­o­da­tă s-au prelungit pînă pe data de 10 noiembrie înscrierile pentru activitatea opțională din cadrul acestuia „Conferința Dezvoltare dura­bi­lă”, ce presupune prezentarea unei idei pentru dezvoltare printr-un eseu.

Proiectul își propune să ofere servicii de consiliere și orientare pro­fe­sională și vizite de studiu la angajatori pentru 5.000 de studenți din țară de la universități din Timișoara, Sibiu, Oradea, Iași și Târgu Jiu. Invitatul special al evenimentului Marius Alexa, reprezentantul antreprenoriatului în Nord-Estul țării, le-a vorbit celor peste 40 de persoane prezente în sală despre importanța voluntariatului, a gîndirii pozitive și despre ati­tu­dinea care trebuie avută la un interviu de angajare. „Cred că e o dovadă de inteligență să scrii un CV succint, iar un plus îl reprezintă mail-ul de mul­țu­mi­re în urma interviului”, a declarat Ma­rius Ale­xa. Acesta este finanţat din Fondul So­cial Eu­ropean prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, „In­ves­tește în oameni” și în prezent sînt înscriși 900 de stu­denți de la UAIC, din care 400 sînt de la Fa­cultatea de Economie și Administrarea Afa­ce­­­rilor.

Aceasta a fost a cincea conferință de înscriere, iar organizarea acesteia se datorează în mare parte completării greșite a actelor de către studenți. Cei care participă la toate activitățile din cadrul programului vor primi o bursă în valoare de 500 lei, care se acordă o singură dată. Dacă înscrișii nu se prezintă la sesiunile obligatorii care se încheie pe data de 20 noiembrie, vor trebui să plătescă contravaloarea chetuielilor pe care universitatea le-am efectuat prin derularea activităților din proiect.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top