Profesorii ieseni, viitori evaluatori de proiecte

Academia de gardă Niciun comentariu la Profesorii ieseni, viitori evaluatori de proiecte 1

Cadre didactice de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) ar putea fi, in viitorul apropiat, evaluatori ai proiectelor de cercetare din invatamintul superior romanesc. Aceasta a fost tema intilnirii de pe 13 octombrie, dintre prodecanul Departamentului de Cercetare Inovare al UAIC,  prof. univ. dr. Gheorghe Popa si reprezentanti ai Centrului National de Management Programe din cadrul Autoritatii Nationale de Cercetare si Inovare (ANCS).

Proiectele depuse pina pe 8 octombrie spre finantare in cadrul Programului 4 Parteneriate in domeniile prioritare fac parte din Planul National pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare II 2007-2013 si beneficiaza, conform declaratiilor prof. univ. dr. Gheorghe Popa, de cea mai mare suma alocata, adica 35% din bugetul alocat pentru programele de cercetare. Conform datelor Centrului National de Management Programe, la nivel national exista un corp de experti evaluatori independenti, validati pe baza criteriilor profesionale. Nominalizarea acestora in procesul de evaluare se realizeaza in functie de domeniul de expertiza al evaluatorului si domeniul tematic al ofertei de proiect.

Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare II reprezinta principalul instrument prin care ANCS implementeaza Strategia Nationala pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare (CDI).

Scopul Programului 4 este de a crea conditii pentru o mai buna colaborare intre diferitele entitati de cercetare-dezvoltare si inovare, agenti economici si unitati ale administratiei publice, in vederea solutionarii problemelor identificate.

Alina AGAVRILOAIE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top