Din iubire pentru Schengen
Informare 18 ianuarie 2011 Niciun comentariu la Din iubire pentru Schengen 0„Avem nevoie de un plan, de ceva care să ne reabiliteze imaginea. Că ne-o facem cu mîna noastră. În curînd, nici ăștia din Uniune n-o să ne mai vrea, nici vorbă de Schengen!” Probabil asta le-a zis șeful, tuturor oamenilor de presă din România, la întrunirea de la începutul anului.
Nu știu cum aș putea explica altfel campania „români extraordinari de pretutindeni” din presa națională. La un semn, toate ziarele au început a trîmbița în sus și-n jos despre conaționali care au înfăptuit minuni pe toate meridianele. Toată săptămîna am plîns la povestea cerșetorului român care a impresionat Norvegia. „Povestea lui Ioan Bandac a început în decembrie, când un cuplu i-a lăsat cheile locuinței lor pentru a se îngriji de casă”, citează Evenimentul Zilei de sîmbătă, 15 ianuarie. Mai aflăm că românul are și o inimă mare: „La întoarcere, tinerii au descoperit că bărbatul le făcuse curățenie în locuință, iar din banii obținuți cerșind le cumpărase câteva mici dovezi de apreciere: un covoraș pentru baie, decorațiuni de Crăciun și cîteva ghivece de flori. (Gândul, 16 ianuarie).
Vineri, 14 ianuarie, România Liberă a dezvăluit „Senzaționala poveste a românului care a modernizat Australia”. Chiar dacă-l chema Edward Granville Theodore, publicația ne asigură că unul dintre fondatorii Australiei moderne își are rădăcinile în Galați. Și ca să nu credeți că e doar o coincidență, poftim încă două titluri din Adevărul: „Un român a dat lovitura în Caraibe: A cîștigat 1,35 milioane de dolari la poker” și „De la viața pe stradă la conducerea unei firme”, ultimul fiind povestea unui băiat sărman, adoptat de o italiancă, care este acum directorul unei firme profitabile. Din Statele Unite ne impresionează Nelu Lazăr, pentru că „20.000 de internauți folosesc o aplicație pentru Twitter creată de acesta”(Evz, 16 ianuarie). Mai pe scurt, românii din străinătate nu sînt chiar așa de răi cum eram învățați să credem pînă acum.
De partea cealaltă, din Adevărul mai aflăm o poveste frumoasă: „Stacy Marie Walker (32 de ani), soprană de succes, cu roluri principale pe Broadway, trăiește de câteva luni printre țiganii din Romoșel, Hunedoara. A împărțit scena cu legende precum Carlos Santana sau Jon Secada și acum își înregistrează albumele în satul Romoșel. Mai fericită ca niciodată, americanca le predă copiilor muzică.” (Adevărul, duminică, 16 ianuarie). Asta pentru că orice iubire adevărată este reciprocă.
Anastasia CONDRUC
Adaugă un comentariu