Vîntu’ de la DNA

Informare Niciun comentariu la Vîntu’ de la DNA 1

Săptămîna aceasta a fost întîl­ni­rea primarilor la Direcția Na­țio­­nală An­ticorupție (DNA), lucru deloc neo­bișnuit de la omul de afaceri So­rin Ovidiu Vântu încoace.

Mier­curi, primarul muni­cipiului Cluj-Na­poca, Sorin Apostu a fost arestat preventiv 29 de zile pentru că „folo­sea un «număr impresionant de aparate telefonice mobile» – 17 – la care schimba cartelele cu mare frec­vență, se arată în motivarea Curții de Apel Cluj la arestarea pentru 29 de zile a edilului clujean, făcută publică miercuri“ (Cotidianul.ro, 16 noiem­brie a.c.). Acesta, știind că este ascultat, a schimbat cartelele de pe cele 17 telefoane, deoarece pentru fie­care dintre ele procurorii trebuiau să mai obțină încă un mandat de interceptare.

Sorin Apostu care este acuzat de luare de mită în formă continuată, în valoare de 50.000 de euro, dar și pentru mituitorul lui, Călin Stoia, care „aranja recuperarea de creanțe pentru firmele care lucrau cu statul.

„Doar pentru o sută de mii de euro nu mă dau jos din pat”, se lăuda el la telefon“ (Evenimentul Zilei, 16 noiembrie a.c.). Oricum fie că es­te vorba de bani primiți pentru aprobarea comercializării de la vînzătorii de pepeni din Dăbuleni, cum este ca­­zul primarului clujean, fie că e vor­ba de afaceri cu teren forestier din mun­tele Mereuțu, județul Gorj, ca în ca­zul primarului comunei Voi­nea­sa, din Vâlcea, aceștia au avut timp să chel­­tuie banii primiți.

Cît despre Sorin Ovidiu Vântu, acesta se bucură de cercetare în li­ber­­tate de luni, 14 noiembrie a.c., du­pă o săptămînă de arest, în dosarul în care este acuzat că a falimentat Pe­trom Service, împreună cu Liviu Luca și alți opt acuzați. Totuși în acest timp „procurorii Parchetului General au pus sub sechestru alte 11 terenuri și apartamente, în vederea recuperării prejudiciului produs în dosarul delapidării Petrom Service, în care sînt cercetați penal omul de a­faceri Sorin Ovidiu Vintu si sin­di­ca­listul Liviu Luca, informează A­ger­pres. Acestea se adaugă celor 81 de mobile puse anterior sub se­ches­tru, pentru recuperarea unui pre­ju­di­ciu de 180 milioane euro”. (Hot­news.ro, 15 noiembrie a.c.)

Iar după ce ne clătim ochii de la dis­tanță cu marea de zerouri din astfel de știri, ne avîntăm să ne plîngem de sărăcie. Pînă una alta pe holurile DNA se vor mai întîlni primari, de­la­pidatori și afaceriști, care vor avea grijă ca acestea să rămînă din nou lo­curi pe unde să sufle doar vîntul.

Laura-Elena BEJENARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top