Costel Busuioc: Dumnezeu este singurul care mă ascultă cu atenție și nu rîde de mine
Eveniment 26 mai 2011 Niciun comentariu la Costel Busuioc: Dumnezeu este singurul care mă ascultă cu atenție și nu rîde de mine 29Concursul din Spania i-a schimbat viața mai mult decît ar fi vrut. Fostul zidar imigrant din peninsula Iberică a lăsat mistria de pe șantier pe micul portativ din sala de repetiții. Era o perioadă nebună atît pentru el, cît și pentru românii plecați în străinătate; el devenise modelul succesului în afară. Acum, la trei ani de la evenimentul care i-a descoperit vocea, Costel Busuioc se pregătește pentru o carieră în acest domeniu și speră ca exercițiile pe care le face or să-l țină departe de construcții. Dacă nu, „n-ar fi o mare dezamăgire. Nici o problemă, mă duc să pun faianță, gresie, pardoseli. Am plăcerea de-a trăi”, mărturisește Busuioc. Pentru el, succesul nu l-a schimbat, ci l-a făcut să se reîntoarcă la familia pe care a lăsat-o în Tomești. A vrut să-i învețe școală, însă cu unul dintre ei „m-am trezit că e pe tren spre casă. Mi-a trădat încrederea”. Busuioc stă în două luntri, așteptînd acum mai mult decît un „șut în fund”.
OPINIA VECHE: Ați urmărit emisiunea Românii au talent?
COSTEL BUSUIOC: Parțial. Spun parțial pentru că am am auzit de cîțiva talentați de acolo și am căutat pe Internet, dar n-am urmărit-o, sincer să fiu, cu mare interes.
O.V.: La același gen de concurs, dar în Marea Britanie și Norvegia, doi români au impresionat publicul. Sînt românii binecuvîntați?
C.B.: Sînt binecuvîntați avînd în vedere că Dumnezeu dă soare și peste cei care fac voia Lui și peste cei care nu fac voia Lui. Sîntem binecuvîntați avînd în vedere că sîntem liberi, putem să spunem ce vrem, facem ce vrem, alții nu pot acest lucru. Avem apă fără ca să udăm, ne crește păpușoiul, grîul. În alte țări, toate acestea se irigă și sînt bani consumați în motorină, curent etc., noi sîntem binecuvîntați, numai să vedem aceste lucruri.
O.V.: Talentul dumneavoastră a fost comparat cu al lui Luciano Pavarotti.
C.B.: Cred că a făcut o mare greșeală cine a spus acest lucru, pentru că el este un liric, eu-s mai mult spre dramatic. N-o să pot să cînt niciodată „Don Pasquale”, pentru că e un rol liric, el l-a cîntat, eu nu pot, așa cum nici Placido Domingo nu l-a cîntat. Din ce-am citit eu, Pavarotti a fost școlit, eu nu. Acum studiez foarte mult, chiar din cauza aceasta m-am și îmbolnăvit, am neglijat mîncatul, somnul și am făcut o cădere de imunitate, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să-mi revin.
O.V.: Referitor la talentul dumneavoastră, ați cerut să fiți lăudat mai puțin.
C.B.: Eu nu pot să accept lauda. Oriunde merg cer să fiu lăudat mai puțin. Sînt un om care a primit toată viața picioare în fund, dar mi-a plăcut să le primesc. De ce? Pentru că m-au ajutat, sînt un delăsător și m-au ajutat tot timpul, laudele nu. Și nu din falsă smerenie nu îmi place să fiu lăudat. Cea mai mare parte din viața mea a fost dedicată bisericii și evident că cei din biserică și cunoștințele mă lăudau tot timpul pentru stilul de viață.
În prezent sînt în clasa a unsprezecea și sper să iau Bacalaureatul
O.V.: Și dacă n-ar fi fost picioarele în fund pe care să le primiți?
C.B.: Cred că dacă aș fi fost lăudat, mi s-ar fi suit la cap. Chiar și printre profesorii de canto, n-am avut unul care să nu mă „bubuie”, să nu fie aspru cu mine, să-mi nu-mi spună pe față, nu să zică „ce gît frumos ai, ce prezență scenică…”, nu. Îmi trebuie oameni care să-mi zică ce trebuie să fac, ce îmi lipsește, ce trebuie să cîștig. Îmi caut genul de oameni care să mă critice, pentru că unul care îmi spune că am nevoie de ceva, într-adevăr ține la mine.
O.V.: Cum îi găsiți pe acești oameni?
C.B.: Dacă trăiești normal, cu frică de Dumnezeu, n-ai cum să nu-ți dai seama. Și cred că experiența vieții pe care o am, mă ajută să cunosc toți oamenii de felul acesta. Îi simt de la o poștă.
O.V.: Acum studiați mult și concertați mai puțin. Vă amînați începutul unei cariere de artist liric?
C.B.: Amîn pentru că vreau să fac o figură frumoasă. Am o răceala urîtă cam de vreun an. Dar sper că debutul va fi cît mai repede. Dacă nu va fi în iunie, va fi în toamnă sigur. E vorba de a memora un text și muzica. Cît despre coregrafie, se învață. Și un om care face ceva cu plăcere învață.
O.V.: Ce v-ați face acum fără popularitate?
C.B.: Eu mă axez pe operă, cred că sînt capabil să fac acest lucru. Am fost la multe din România, m-am îmbrăcat frumos, să nu fiu ca oricare altul, și am văzut tenori, baritoni care sînt slabi pregătiți. Nu o spun din răutate. A fost pur și simplu o chestie pentru mine: mă, dar eu pot să fiu mai bun! Și cred că viitorul meu nu va fi în țară. Eu încă mai sînt chemat în Spania. Îmi place mult muzica spaniolă. Nu zic, îmi place și muzica populară românească, dar nu mă omor după ea. Cînd asculți o doină nu poți să nu plîngi ca român, nu poți, pentru că vine din adîncul sufletului românesc, de-acolo, din vatră. Mai ascult muzică, în funcție de starea de spirit, însă opera mă caracterizează, sînt eu, face parte din mine și nu pot să nu fac asta. Dar dacă n-ar mai fi să cînt și aș putea să lucrez, n-ar fi o depresie pentru mine, n-ar fi o mare dezamăgire. Nici o problemă, mă duc să pun faianță, gresie, pardoseli. Am plăcerea de-a trăi. Pentru mine viața este o mare plăcere și nu pot să nu mă bucur de ea. Numai cînd te uiți la flori, la verdeață, la pomi te încarci de energie. Am pentru ce trăi, pentru ce să mă bucur în viață. Îmi place să zic că muzica nu este totul pentru mine. Totul este Dumnezeu, familia, cei ce mă-nconjoară. Îmi place să merg la biserică să cînt o Priceasnă sau Sfînta Liturghie. Pentru mine este o mare bucurie că trăiesc și sînt sănătos. Dacă o să mai pot să cînt, rămîne la latitudinea lui Dumnezeu. El le hotărăște pe toate.
O.V.: Mai doriți să urmați Teologia?
C.B.: Mai întîi să termin liceul. În prezent sînt în clasa a unsprezecea și sper să iau Bacalaureatul și după aceea, dacă Dumnezeu mă ajută fac și acest lucru…
O.V.: V-ați gîndit să deveniți preot?
C.B.: Poate misionar, însă nu am timp de acest lucru. Dar nu se știe niciodată. Mi-ar plăcea să am cît mai multe informații despre teologie, despre credință, credința neamului care este Biserica Ortodoxă fără doar și poate.
O.V.: Cum de vorbiți cu o mare ușurință despre Dumnezeu? Unora le este foarte greu.
C.B.: Poate că unora le este rușine, fiecare scoate din straiță ce are. Îmi place ce zice Sfîntul Apostol Pavel: „Voi sînteți templul Duhului Sfînt”, aici este Dumnezeu. Iar dacă în inima noastră El există, n-ai cum să fii altcineva. Nu te poți ascunde după deget, lumina luminează. Cu toată smerenia zic că mi-aș dori să fiu un adevărat practicant, dar uneori nu reușesc, îl mai supăr pe Dumnezeu.
O.V.: Dar vorbiți cu El?
C.B.: Da, ori de cîte ori mă pun în genunchi și îi spun tot ce m-apasă, tot ce îmi trece prin cap știu că El mă ascultă. Este singurul care mă ascultă cu atenție și nu rîde de mine.
O.V.: V-a răspuns?
C.B.: Da. Cert, un lucru mi l-a dat. Însă n-am cerut un anume lucru, am zis „Doamne, dacă este voia ta, te rog frumos să mă ajuți să fac lucrul cutare”. Și întodeauna m-a ajutat și am înțeles că este voia Lui și este o mare bucurie să fac voia Lui. Dar nu întotdeauna reușesc să vorbesc cu El.
O.V.: Ați reușit să faceți acea școală biblică de care pomeneați?
C.B.: Nu, din lipsă de resurse financiare. Este foarte greu. Toate la timpul lor. Probabil că va fi undeva într-un loc retras, între munți.
Mi-aș sfătui copii să nu facă muzică, pentru că nu se poate trăi
O.V.: Ați spus că v-a plăcut muzica dinainte să vă nașteți.
C.B.: Pe vremea lui Ceaușescu, la radio mai tot timpul se punea muzică clasică, simfonică și operă. Întotdeauna cînd ascultam frînturi din opere sau din arii radiam. Nu tot timpul am avut radio, dar, mai tîrziu, cînd am auzit operă mi s-a aprins beculețul: „Asta e muzica pe care o asculta taică-miu”. Uneori, mi-am dat seama că probabil nu o asculta. Zic asta pentru că astăzi, după 20 de ani, cînd am luat legătura el mi s-a confirmat că nu este așa.
O.V.: Mama dumneavoastră cînta cînd erați mic?
C.B.: Ea cînta, dar sînt tenori și soprane care au copii și aceștia nu au voce. Nu au, pur și simplu.
O.V.: Copii dumneavoastră au voce?
C.B.: Trei au, unul nu are. Dar toți sînt la liceul de muzică „Ion Vidu” din Timișoara. Din păcate, și astăzi concursurile de muzică din țara noastră funcționează cu șpagă și asta este un lucru rușinos; probabil și din pricina salariilor care sînt, argumentează cei care lucrează în domeniu. Dar, ce să facem, mai bine sărac și cinstit. Un copil a trebuit să renunțe la olimpiadă fiindcă o doamnă profesoară i-a spus că acolo se cîștigă prin spagă.
O.V.: Ați reușit să schimbați mentalitatea părinților dumneavoastră, de care ați fugit în copilărie?
C.B.: Nu. Sînt douăzeci de ani distanță între noi și, după atîta timp, nu cred că mai ești la fel. Ei au rămas pe loc, eu am mers înainte. Acum eu am familie, copii și nu pot să-i ajut cu nimic. Mai întîi să își dorească ei, și apoi cred că aș putea să-i ajut. Am avut o tentativă de a-i ajuta, însă, cu părere de rău, m-au tratat rău. După atîția ani să crești așa, să nu-ți dorești să te schimbi, să nu-ți dorești să faci ceva. Degeaba vreau eu, dacă ei nu răspund la fel. Trebuie să îți dorești tu schimbarea, să trăiești mai bine, să fii respectat.
Trebuie să fii un om de cuvînt, da-ul tău să fie da, nu să fie nu; dacă ți-am spus că sîmbăta din luna viitoare ne întîlnim la ora „h”, atunci acolo sînt cu jumătate de oră înainte. Mi-a plăcut să fiu așa, și-am ajuns așa. Mi-am zis, ce m-aș bucura să am și eu pe cineva care să semene cu mine. Dar n-a fost să fie. Fiecare ajunge ce-și dorește. Ei doresc să trăiască în mizerie, doar să fie burtica plină.
Cei care intră în contact cu mine vor să învețe ceva de la mine. Mă port așa, trăiesc așa, nu pot fi altfel. Iar cei care trăiesc în casă cu mine trebuie să fie la fe. De aceea am zis, am avut o tentativă de a ajuta familia mea din Iași. Din trei, o soră a rămas la mine, restul au fugit, pentru că nu pot să spun că au plecat ca niște oameni normali. I-am dat la școală pentru că n-aveau nici o clasă. N-aveau nici o clasă și au plecat, cum să nu fiu supărat? Le-am zis fiecăruia că „dacă ești delăsător, o să stau lîngă tine, să te verific. O să fiu puțin mai aspru, o să ți se pară, nu sînt aspru, dar te rog frumos să ai răbdare. Dacă n-ai răbdare, roagă-te să-ți dea răbdare și Dumnezeu îți dă”.
Fratele meu a învățat încet să scrie, citea, mă bucura, dar m-am trezit că el a fugit de acasă de la mine. Însă n-a mai avut răbdare. N-a comunicat. Îmi zicea că e bine și m-am trezit că e pe tren spre casă. Mi-a trădat încrederea. O lăsam mai moale dacă vorbea, că și eu sînt om. Dar dacă s-a dus, bun dus. M-a făcut de rîs la școală pentru că mi-am pus obrazul. Plus că fratele meu beneficia și de un loc de casă dacă rămînea, sora mea la fel, le dădeam un loc frumos de casă în Ghilad și nici nu cumpărau mîncare. Dacă ți se oferă un asemenea avantaj în viață cum poți să nu profiți de el? Soția mea gătește foarte bine, este ardeleancă, face o mîncare excepțională, niște prajituri face… se vede! Îi spuneam, iei mîncare de acasă, mergi la serviciu, banii îi pui deoparte. Luna asta îți cumperi un metru cub de cărămidă, haine… Mai am o soră care acum este în clasa a II-a în Timișoara și sper ca măcar ea să rămînă și să învețe.
O.V.: Vă constrîngeți copiii să crească altfel decît ați fost crescut dumneavoastră?
C.B.: Îmi place foarte mult cînd cei din jur văd copii mei și spun: „ce copii aveți!”. Toți spun așa. E un sentiment de împlinire și sper ca Dumnezeu să mi-i țină așa, niște oameni deosebiți să fie. N-o să-i oblig niciodată să facă muzică, ba din contra, i-aș sfătui să nu facă muzică pentru că nu se poate trăi. E foarte greu să trăiești din muzică pentru că în România mentalitatea este alta: manele, muzică populară și cam atît. Este un grup restrîns cu cei care ascultă muzică simfonică, operă.
Uitați-vă la cei care lucrează la operă sau la filarmonică, cum să trăiești cu un salariu de cîteva milioane? Dar i-am dat la muzică pentru că ea te ajută să fii altfel, îți schimbă orizonturile, te face sensibil, din punctul ăsta de vedere este o minune că există muzica. Sînt și de principiul că dacă la copii nu le dai de lucru, le dă altcineva, să nu spun cine. Mi-a plăcut ce mi-a zis băiatul meu „Tati, eu nu fac muzica din obligație, mie îmi place foarte mult”. Îl mai opresc de multe ori, ajunge, stă cîte șase ore în fața pianului, e silitor și mă bucur foarte mult. Dar sînt atent să fie buni și la materiile celelalte, soția mea se dedică cel mai mult pentru creșterea copiilor și cel mai mare merit îl are ea.
O.V.: Ei cum se împacă cu muzica?
C.B.: Aoleu! Cînd încep toți, trei viori și un pian… avem noroc că stăm la casă. Băiatul studiază jos în salon la pian cu coadă scurtă, fetițele, fiecare în cîte o cameră.
O.V.: Considerați că-i protejați, neexpunîndu-i în public?
C.B.: Nu sînt de acord să îi expun. Familia e doar pentru mine, sînt egoist. Am grijă de ei, sînt copii mei, dacă ar fi ca să nu am ce mînca, mă las eu pentru ei. Cît sînt sănătos fac tot posibilul să aibă de toate și oricine își dorește să aibă copii lui ce n-a avut el.
Nu puteam să merg la gagicărit, să agăț fetele
O.V.: Unde se găsesc acum vorbele profesorilor care vă ziceau că sînteți „urît și prost”?
C.B.: Trăiam în alte vremuri atunci, nu știu dacă mai există astfel de profesori. Mi-aduc cu mare plăcere aminte de vremea cînd eram cioban. În acea turmă de oi mai erau și unele șchioape, dar mă îngrijeam de ele. La acordam mai multă atenție ca să fie ca celelalte. Nu s-a întîmplat același lucru și cu mine în școală. Îmi pare foarte rău și prefer să uit. E ca la preoți: unii au această chemare, alții nu. Din păcate cred că întotdeauna vor fi așa.
O.V.: De la cîștigarea concursului încoace, v-ați mai izbit de asemenea reacții?
C.B.: Toți care mă iubesc vin la concertele mele, apreciază ceea ce fac, îmi scriu pe site. A și fost o figură frumoasă atunci, vremurile alea grele, cînd România era mușcată din toate părțile în Italia și în Spania. Treceam printr-o perioadă foarte grea. Intram cu capul în pămînt de rușine ca nu cumva să-și dea seama spaniolii că sînt român. În Italia nici nu vorbeam în română. Și a venit concursul ăsta după toată nebunia și m-am bucurat foarte mult. Pentru muncitorii de rînd a fost o bucurie extraordinară. Și se identificau cu mine. Știu oameni care au aruncat CD-urile cu manele la coșul de gunoi, m-am întîlnit cu oameni care mi-au spus asta, că au renunțat la stilul acela de muzică și voiau să le recomand ceva să asculte. Pentru mine a fost ceva incredibil. Tineri care veneau și mă strîngeau în brațe. A fost copleșitor.
O.V.: Unde vă bucurați de o popularitate mai mare?
C.B.: Nu pot să compar România cu Spania, pentru că acolo este un public avizat, este și un public mai mare. Mi se pare nedrept, acolo am cîștigat concursul și dacă fac un concert e sala plină. În România mai trebuie pregătit publicul, dar ușor, cred că lucrurile se vor îndrepta și la noi în țară.
O.V.: Într-o ședință de pregătire de la emisiune vi se spunea să cîntați din inimă. Acum cine vă îndrumă?
C.B.: Cîntam întotdeauna din inimă, dar la repetiții oboseam. După atîtea ore, e puțin mai greu. Atunci cînd ești odihnit, doar textul îl ai în cap, îl treci prin filtru și ajunge la inimă.
O.V.: Unde sînteți acasă?
C.B.: Cred că a dispărut „acasă”. Oriunde sînt acasă, la Iași, la Timișoara… la Madrid e mai greu. Pot să spun că sînt acasă la Hațeg, de unde e soția mea.
O.V.: Ați avut momente cînd vă părea rău că ați plecat din Tomești?
C.B.: Niciodată. N-am avut ce pierde, am avut ce cîștiga că am plecat. Nici nu am avut grup de prieteni, nici nu mă regăseam cu ceea ce era acolo. Am fost aparte. Nu puteam să merg la gagicărit, să agăț fetele, ori în zona aia, baieții sînt faimoși în a fi așa.
10.000 de euro, atît îmi cere o orchestră ca să cînte cu mine
O.V.: Credeți că șansa de a apărea în 2005 la „Surprize Surprize” este o șansă irosită?
C.B.: Atunci nu eram pregătit să mă lansez. Cred că m-aș fi bucurat dacă mi se oferea șansa de a merge la liceu. De fapt, cei care m-au trimis acolo au vrut să-mi facă surpriza asta, dar din păcate n-a fost surpriza intenționată de ei. Mi-a zis după aceea domnișoara Diana Trocmaer, care este din presă. Pentru mine capitolul muzică era închis. Ea a venit și a zis că vrea să facă un reportaj cu mine și i-am zis că pe jurnaliști îi interesează doar munca și persoana lor, și i s-au umplut ochii de lacrimi. N-a rămas indiferentă și a încercat să mă ajute și cred că a fost foarte sinceră cu mine. A și plecat din țară săraca. Eu regret că pleacă astfel de oameni din țară.
O.V.: Dar dumneavoastră nu vreți să plecați?
C.B.: Din păcate nu sînt acceptat în România, chiar și acum că studiez și știu ce fac, nu sînt acceptat. Ca să cînte cu mine, îmi cer cîte 10.000 de euro, să cînt o operă, atîta îmi cere o orchestră. De aceea cînt cu negativ, pentru că e foarte greu să plătești suma asta. Se fac de rîs cu un tenor slab, dar nu acceptă să cînte pe mai puțini bani. E o mentalitate păguboasă. Eu sînt acceptat și respectat în Spania și de aceea voi pleca în țara respectivă. Cultura noastră are de suferit de pe urma asta, pentru că unul dă șpagă și cîntă unul obosit.
Eu aș găsi altă metodă, pentru că muzica este ca un sport. Trebuie să trăiești ca un sportiv, să lași băutura, fumatul, astea n-au ce căuta în muzică. Se cred talentați și nu mai studiază. E exact ca plugul, ari și după aceea îl lași, îl bagi în șopru și se pune rugina pe el, nu mai lucește. Așa e și vocea, dacă nu studiezi. Talentul nu este de-ajuns, trebuie foarte multă muncă.
O.V.: Tot în 2005 ați avut promisă și bursa de la ministrul Culturii. Ce s-a întîmplat cu ea?
C.B.: A fost o mare abureală. Minciuna are drumul cel mai scurt. Mincinoșii n-au ce căuta la guvernarea României, hoții și mincinoșii. Din păcate avem foarte mulți. Domnul Iorgulescu a mințit atunci. Oamenii de la fundația domnului Dinu Patriciu m-au căutat și am primit bursa de 2000 de dolari pe lună. Mă sunau și îmi cereau să le trimit copie după buletin, să scriu cutare lucru. Omul care vrea să îți facă un bine, ți-l face. Eu l-am căutat pe domnul Iorgulescu și a fost o mare minciună.
O.V.: După ce se va termina bursa de la Fundația „Dinu Patriciu” ce veți face?
C.B.: Voi pleca și o să mă angajez în Spania la teatru.
O.V.: Vă gîndiți să participați la Eurovision, profitînd de imaginea pe care o aveți?
C.B.: Nu m-a contactat nimeni în sensul ăsta, nu cred că sînt un cîștig pentru Eurovision sau nu știu cu ce m-ar ajuta acest concurs pe mine. Am înțeles că și acolo se merge pe pile. Dacă mi s-ar propune probabil că aș accepta. Să fim sinceri, Eurovisionul este aranjat, din România pleacă cine vrea juriul respectiv și, bineînțeles, sponsorii acestui concurs. Am curaj să spun foarte senin acest lucru, sper să nu supăr pe nimeni, pentru că ăsta e adevărul.
***
Fiul lui Babel, după 3 ani
Costel Busuioc s-a născut în anul 1974, în satul Goruni din comuna Tomești, la cîțiva kilometri de Iași. Cu încă nouă frați în familie și cu o situație materială dificilă, la 14 ani agață cărțile-n gard și renunță la școală. A lăsat regiunea săracă a Moldovei pe vestul țării și ajunge în Timișoara unde a lucrat cu ziua, prin gospodăriile oameni, apoi ca spălător de vagoane și motostivuitor, fiind o perioadă și cioban. Pînă la 24 de ani a schimbat cîteva meserii și s-a hotărît să se căsătorească.
Cu aceleași greutăți pe umerii săi și așteptîndu-și și cel de-al patrulea copil, Costel și-a lăsat familia în Timișoara, încercîndu-și norocul, ca alți români, în Spania. Deja cu cîteva apariții la televiziunea publică locală și națională, a apărut și la trei televiziuni spaniole drept „zidarul tenor”. După doi ani, în timp ce lucra pe un șantier de construcții din Madrid, află despre concursul muzical Hijos de Babel, destinat imigranților. În 2008, concurează cu 4000 de alți muncitori și cîștigă trofeul după ce a cucerit publicul spaniol, iar în România este considerat un erou de către media românească.
Succesul i-a surîa și a semnat un contract cu Sony BMG, unde înregistrează primul album: Costel. Ulterior, casa de discuri Nova Music îi acordă Discul de Aur pentru cel mai bun album de debut. În același timp își începe și aparițiile pe scenele din țară, iar în 2008 a cîntat în deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Iași și Cluj și a primit o bursă de la Fundația Dinu Patriciu. Bani care îi sînt necesari plății lecțiilor de canto și solfegiu. Decide să-și urmeze studiile și se înscrie la liceu, în acest moment fiind în clasa a XI-a.
În 2009, Costel Busuioc a înregistrat o serie de melodii pentru casa de discuri Sony. Lansat cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, CD-ul conține nume cunoscute ale muzicii de operă, printre care Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Montserrat Caballe și românca Angela Gheorghiu.
O dată ce fenomenul „Busuioc” s-a liniștit, el și-a lansat cartea biografică, sub forma unor convorbiri și dorește să continue lecțiile de canto cu baritonul Balla Sandor la Tîrgu-Mureș, la care încă mai studiază. În același timp, Busuioc susține și concerte prin țară, promovîndu-și și albumul din 2010, „Segundo”, o înlănțuire de canzonette napoletane și zarzuellas și îl promovează printr-o serie de concerte cu filarmonică.
Georgel COSTIȚĂ
Adaugă un comentariu