Despre dragoste și altele

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Despre dragoste și altele 0

Scoate-ți din minte ideile despre su­­flete pereche și dragoste eternă a­tun­ci cînd asculți „Eat Dirt”, căci pie­­sele de pe album își croiesc singure dru­mul dincolo de poveștile pe care le știai deja. Puțin împinse de la spate, a­jutate de versuri în care orice per­soa­nă care a suferit măcar o dată din dra­goste se regăsește, melodiile al­că­tuiesc o atmosferă melancolică, bo­­gată în simboluri dramatice.

Cel de-al doilea album al solistei Susan Cagle (cu numele de scenă „Su­san Justice”) este ca un roman de dra­goste al unui scriitor tînăr care ți­ne pentru prima dată condeiul în mînă. Cele 13 piese sînt niște capitole scri­se stîngaci, cu episoade predictibile și re­plici care au stat pe buzele atît de multor personaje, încît nota persona­lă abia se face simțită.

„Eat Dirt” este o poveste de dra­gos­te eșuată, care cîntă despre uitare în aceeași măsură în care o face despre spe­ranță, așa încît la sfîrșit nu știi da­că să plîngi pentru că s-a terminat sau să te bucuri că o iei de la capăt. „I pa­cked my bags, moving on/Grabing just si­de of my things and I’m gone” (n.r.: „Mi-am făcut bagajele, merg mai de­parte/ Am luat doar o parte din lu­cru­ri și am plecat”) sînt versuri îm­pa­chetate în mesajul optimist al piesei „Hello Goodbye”.

Susan Justice a început să cînte pri­ma oară în stațiile de metrou din New York – de altfel, primul ei al­bu­m s-a numit „The Subway Re­cor­ding­s” (n.r.: „Înregistrările din sub­te­ran”) – însă puține dintre piesele de pe cel de-al doilea material disco­gra­fic evocă acele perioade. Ai crede că este dovada unei maturități artisti­ce, dar versurile subțiri și fade spun con­trariul. Singura melodie care te du­ce cu gîndul la soliștii aceia pier­du­ți prin stațiile de metrou care țin cu­tia de la chitară deschisă este „For­bidden Fruits” – îndrăzneață ca linie melodică și mesaj, renunțînd puțin la chitara plîngăcioasă de pînă acum.

„Eat Dirt” este ca un roman de dra­goste pe care îl citești în zilele lip­site de soare, iar cînd închizi ultima pagină, nu te lasă să fii singur.

Cristina BABII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top