Morții vii cred în numerologie

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Morții vii cred în numerologie 10
Morții vii cred în numerologie

Noul album al celor de la Hollywood Un­dead, intitulat „Five”, în mod previzibil, căci acesta este cel de-al cincilea album al lor, este un material care reunește un mix interesant în­tre rock alternativ, momente de rap, dubstep, iar cîteva piese par chiar desprinse de pe plata­ne­le unui DJ.

Hollywood Undead este o formație des­tul de cunoscută în Statele Unite ale Americii, multe dintre piesele lor semănând destul de mult cu cele ale unor formații apreciate la ni­vel internațional, precum Linkin Park sau Dro­w­n­ing Pool.

Formația Hollywood Undead a fost în­fi­in­țată în 2005, albumul lor de debut fiind „Swan Songs”. În ianuarie 2013 trupa și-a lansat cel de-al treilea album, „Notes from the Un­der­ground”, moment în care membrii au în­ce­put să utilizeze pseudonime și să poarte propriile lor măști unice, inspirate după măștile ameri­cane de hokey.

Trupa este una apreciată, cel puțin în SUA, pînă în acest moment vînzînd peste 5 mili­oane de albume, iar în ianuarie 2013 a primit chiar, de la Recording Industry Association of America, discul de platină pentru albumul „Swan Songs”, care a depășit pragul de un milion de unități vândute în întreaga lume.

„Five” are o semnificație aparte pentru membrii trupei, pentru care numerologia este extrem de importantă. „Sîntem cinci membri în formația, o stea are cinci colțuri, avem cinci simțuri, iar cinci îl reprezintă pe om în teologie”, menționează Hollywood Undead în des­crierea albumului.

Piesele în sine, chiar dacă sînt mai puțin cu­noscute, pare că le știi de undeva. „California dreaming”, primul material de pe album, este extrem de energică și se pliază perfect pe ge­nul în care se înscrie trupa, rock-ul alternativ. Lu­cru care se poate spune mai puțin despre ce­le­lalte piese, mai apropiate de rap decît de rock. „Cashed out”, al treilea material de pe al­bum, dacă ar avea ceva mai mult bass, ar putea fi ascultată cu succes în orice ghetou, însă elementele de dubstep și chitara electrică mai deconspiră din adevăratul stil al formației.

Cele 14 piese de pe album sînt extrem de diferite între ele, dar și de rock-ul alternativ. Aduc parcă ceva din punk rock, fie că este vor­ba de anumite efecte, de versurile adre­sa­te mai mult tinerilor și non-conformismul aces­tora, fie de energia pe care o degajează fie­ca­re melodie, fără a fi neapărat agresive.

Poți spune despre cei de la Hollywood Un­dead și despre noul lor album că sînt într-o lume a lor, lume în care au atras numeroși fani cărora nu le place să respecte un anumit ti­par sau o anumită regulă. Fie că este vorba de sti­lul muzical, fie de cum își trăiesc viața.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top