Pastila roşie a dezamăgirii
Ascultă de (la) noi 21 noiembrie 2017 Niciun comentariu la Pastila roşie a dezamăgirii 13
Cînd spui Maroon 5 e imposibil să nu-ți zboare gîndul în anul 2002, cînd cei cinci băieți, după cum reiese chiar din numele trupei, au scos melodia „She will be loved”. Melodia, care este un elogiu adus iubitei, a acaparat pe atunci inimile tinere și nu reușeai, nici dacă ai fi vrut, să scapi de ea, pentru că se afla în topul clasamentelor muzicale, rulînd astfel pe toate ecranele și la toate posturile de radio. Mai tîrziu, băieții au compus și cîntat tot despre dragoste în „Maps”, „Payphone” și „Sugar”, despre obsesie și sexualitate în „Animals” și s-au mișca pe ritmuri punk, într-un videoclip de toată frumusețea, în „Moves like Jagger”.
Toamna asta, pe 3 noiembrie, au lansat cel de-al șaselea album „Red Pill Blues”, de către casele de discuri 222 și Interscope Records. CD-ul, care adună la un loc zece melodii, este primul pe care trupa îl scoate alături de multi-instrumentalistul Sam Farrar, ca membru oficial al formației, după ce li se alăturase în 2012, în urma unui turneu și a cărui ritm este pregnant pe linia melodică a albumului. Titlul albumului face referire la conceptul pus în valoare în filmul sci-fi, The Matrix, în care omul este pus să aleagă între „pastila roșie și pastila albastră”, pastila roșie reprezentînd calea spre atingerea înțelepciunii, libertății și, implicit, a realității, iar cea albastră a securității, dar și a ignoranței și a deziluziei.
Dacă pînă în prezent era destul de greu de crezut că Maroon 5 numără cinci membri, nu doar unul, pe Adam Levine, cel de-al șaselea album dă curs unor intervenții mult mai reprezentative din partea celorlați cîntăreți ai trupei și încurajează colaborările cu alți artiști tineri precum, Julia Michaels sau ASAP Rocky. Adam Levine rămîne totuși, chiar și după aceste modificări, vocea reprezentativă a albumului, mai ales în melodii ca „Help me out”.
Chiar dacă albumul pare să fie fost așteptat de către public, acesta vine cu o abordare total distinctă față de ceea ce propuneau băieții pînă în prezent. Linia melodică și ritmul melodiilor nu mai au nuanțe de pop-rock, așa cum ne-am fi așteptat, ci pot fi asociate cu melodiile pe care le tot auzim în cluburi, noapte de noapte. Se pare că Maroon 5 și-a ales să meargă de această dată mai mult pe latura comercială a muzicii, rămînînd ca în urma turului pe care urmează să-l înceapă, să putem observa dacă au înghițit sau nu pastila corectă.
Adaugă un comentariu