Suferința rimelor din deșert
Ascultă de (la) noi 7 noiembrie 2011 Niciun comentariu la Suferința rimelor din deșert 1Aflată la al doilea album, după debutul său muzical din 2008 cu „Youth Novels”, cîntăreața Li Lykke Timotej Zachrisson sau Lykke Li, cum este aceasta cunoscută pe scenă, propune un material discografic ce vine în completarea genului abordat, într-o manieră subtilă de indie pop rock.
Versurile single-ului „I follow rivers” sînt cele care au purtat-o pe artistă de-a lungul călătoriilor sale din sufletul oceanelor și ale mărilor pentru a-și regăsi iubirea pierdută. E acompaniată de elementele de percuție, ce urcă și coboară, apoi, pe notele tobelor, care parcă te îndeamnă să o iei la goană prin sălbăticie.
Sentimentul de „boom”, cel mai bine se conturează în „Love Out Of Lust” și „Rich Kids Blues” și este prezent în toate melodiile. Lipsa chitarei nu se resimte aproape deloc și este înlocuită adesea de orgă, nu prea specifică unei cîntărețe indie, dar predominantă în „Sadness Is A Blessing”, piesă cîntată cu multă jovialitate, în ciuda titlului ironic.
Ecoul puțin întîrziat dă farmec piesei „Youth Knows No Pain” și te duce cu gîndul la tobele din inima unei jungle, dar și la simplitatea abordată de cei din Jefferson Airplane, care foloseau efecte asemănătoare la sfîrșitul anilor ’60.
Lykke Li a locuit aproape un an în New York, apoi în sudul Californiei, iar în cele din urmă singură în deșert, unde a petrecut zile bune pentru a-și putea găsi inspirația.<
Aranjată sub forma unor mici comori, ce sînt descoperite încetul cu încetul, cronologia pieselor nu este una întîmplătoare. La cei 25 de ani reușește să transforme ce s-ar fi prezentat ca un produs depresiv sau un eșec în ochii criticilor, în ceva lipsit de tristețe sau melancolie, iar piesa „Get Some” este cel mai potrivit exemplu prin care își impune în mod optimist sonoritățile.
Construit sub forma unui material comercial de zece piese, dedicat în special ascutătorilor și consumatorilor de radio, albumul „Wounded Rhymes” se adresează unui public capabil să poată discerne dincolo de topuri.
Mădălina MORARU
Adaugă un comentariu