Hotelul vampirilor însetați de umor
Fă un stop cadru 22 noiembrie 2015 Niciun comentariu la Hotelul vampirilor însetați de umor 10Hotel Transilvania atît 1, cît și 2 au, într-un fel legătură cu România pentru că apare personajul Drac, fiul lui Vlad Țepeș. În cel de-al doilea film se face chiar și o trimitere către Sighișoara într-o notă comică, notă care este prezentă în tot filmul de animație. Și nu neapărat glumele reușite îl fac să fie amuzant, ci modul în care personajele văd grotescul ca fiind normal. Modul în care rutina unui om le fac să dea tot ce pot pentru ca restul personajelor să adopte același comportament și aceleași principii. Drac, proprietarul Hotelului Transilvania, a permis unui om să intre viața lui și a prietenilor de acolo, acesta îndrăgostindu-se chiar de fiica lui, căsătorindu-se după scurt timp.
Fiorosul vampir a devenit mai maleabil în Hotel Transilvania 2, accentul fiind mutat de la violența sa către grija pe care o poartă nepotului său Dennis care, deși era jumătate om, jumătate vampir, nu dădea dovadă că ar avea calitățile bunicului său. Mult prea ocupat de acest aspect, reușește să îi trimită în oraș pe părinții lui Dennis pentru a-i testa calitățile „vampiricești” ale micuțului. Îl poartă prin locuri înfricoșătoare, îi arată cum vechii lui prieteni Frankenstein, vîrcolacul Wayne, mumia Murray sau omul invizibil Griffin încearcă fără succes să sperie oamenii. Și se luptă necontenit cu telefonul mobil și convorbirile video. Noua tehnologie îl cam depășește pe bunicul Drac, iar asta creează tot felul de situații amuzante.
În primele 20 de minute se face legătura cu Hotel Transilvania 1. Pînă se ajunge la adevăratul subiect al animației, descoperirea părții de vampir a lui Dennis, se trece de la o perioadă la alta a micuțului foarte repede. Pentru că au ales acest ritm alert de desfășurare a lucrurilor se creează o aglomerare de evenimente și de informații. Însă atunci cînd se ajunge la momentul dorit, cînd Dennis împlinește cinci ani, lucrurile încetinesc și povestea se desfășoară normal.
De la început pînă la sfîrșit sînt folosite fără pauză glume sau momente amuzante, iar dacă într-un dialog nu își găsește loc vreo replică amuzantă, atunci producătorii s-au folosit de vestimentație, situație, gesturi.
Nota umoristică în care este construit filmul este îndepărtată pentru cîteva minute printr-o situație de panică creată de Vlad, străbunicul lui Dennis. Apariția acestuia la petrecerea organizată pentru micuțul care împlinea cinci ani l-a făcut pe proprietarul hotelului să îi deghizeze pe oameni în monștri. Lucru care nu i-a ieșit bine, iar bătrînul vampir a simțit că erau prezenți și oamenii, începînd astfel vînătoarea. Dar totul se termină cu bine, final specific animațiilor.
Adaugă un comentariu