Medicul chirurg al magiei

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Medicul chirurg al magiei 19
Medicul chirurg al magiei

Universul Marvel s-a îmbogățit cu apa­ri­ția încă unui erou care, de data aceasta, este un vrăjitor: doctorul Stephen Strange, interpretat de Benedict Cumberbatch. Pro­ta­gonistul reușește să se impună în me­di­ci­nă ca neurochirurg, fiind în același timp bogat și egocentrist. Viața lui se schimbă atunci cînd, în urma unui accident de mașină, ajun­ge să nu-și mai poată folosi mîinile ca îna­in­te. După mai multe tratamente și încercări ne­reușite, Strange află de existența unui loc undeva lîngă Kathmandu în care s-ar putea vindeca. Ajuns acolo, el o întîlnește pe The An­cient One (Tilda Swinton), care îl ini­ția­ză în tainele magiei și îl pune în situația de a re­considera tot ceea ce credea că știe despre lu­mea din jur.

Firul poveștii este același cu al altor fil­me în care este prezentată originea unui erou. Ve­dem cum acesta își obține puterile, cum în­vață să le controleze și cum le folosește în bă­tălia finală. Cu toate că la început Strange este cel mai slab elev, el învață să deschidă por­taluri, să treacă dintr-o dimensiune în alta și chiar să modifice cursul natural al tim­pului, ajungînd să-i întreacă pe ceilalți într-un timp record. Odată pregătit, doctorul se ve­de nevoit să-și depășească egocentrismul și să-și folosească puterile pentru a-l opri pe Kaecilius (Mads Mikkelsen) care s-a aliat cu Dormammu, o entitate dintr-o altă dimensiune.

Efectele vizuale surprind plăcut, în special cele prezente în bătăliile purtate într-o „di­mensiune oglindă”, producătorii părînd să se inspire din cîteva scene din Inception. A­vînd puterea de a manipula realitatea, vră­jitorii se folosesc de aceasta pentru a modifica nu doar forma unor clădiri, ci întregi peisaje.

Îmbinînd cu succes acțiunea și comedia și avînd un personaj principal carismatic, pe­licula nu doar că respectă rețeta celorlalte filme Marvel, dar reușește, din nou, să dea viață unui personaj mai puțin cunoscut din benzile desenate. Este interesant și faptul că, de ceva timp, Marvel a început să explo­re­ze și alte culturi în afară de cea Americană, prin personaje precum Strange sau Black Panther, încercînd să reflecte în filme cît mai mult diversitatea culturală.

În ciuda prezenței unor reacții negative le­gate de poveste și de modificarea unor personaje, Doctor Strange s-a plasat printre cele mai bine primite filme Marvel, avînd în­ca­sări de aproximativ 75 de milioane de dolari în weekend-ul lansării. Iar acest lucru spune mult și despre calitatea filmului.

Text de Andrei POPESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top