Planul de război, gîndit în scutec
Fă un stop cadru 22 mai 2017 Niciun comentariu la Planul de război, gîndit în scutec 7The Boss Baby este un film animat bazat pe o carte cu același titlu, apărută în 2010 și scrisă de Marla Frezee. Pelicula spune povestea unui băiat de șapte ani, Tim (Miles Christopher Bakshi), care își vede pentru prima dată noul frățior, dar încă de la prima vedere observă că ceva nu e în regulă. Fratele mai mic, „the boss baby”, este un agent secret, îmbrăcat la patru ace, care vrea să pornească un război împotriva cățelușilor. Tom Grath, cel care a co-regizat și primele trei filme Madagascar, ilustrează o lume în care bebelușii vin dintr-un loc special, un soi de fabrică, unde aceștia sînt sortați de un robot. Cei care se gîdilă și rîd atunci cînd robotul îi atinge cu o pană sînt trimiși către familii, iar cei care nu au o astfel de reacție sînt trimiși către Baby Corp, corporația care creează bebeluși, pentru a face parte din conducere, la fel cum e și protagonistul acestui film.
Ca adult (Toby Maguire), Timothy Templeton spune o poveste de pe vremea cînd avea el șapte ani și a făcut cunoștință cu fratele mai mic. Bebelușul, de îndată ce ajunge în casă, acaparează tot peisajul. Părinții încep să stea doar cu el și îl neglijează pe Tim, iar acesta devine gelos așa că începe să îl analizeze pe micuț și observă ceva ciudat la el, pe lîngă faptul că acesta poartă un costum negru, cămașă albă, pantofi și cravată, mai are și o servietă și poate vorbi. Ba mai mult, Tim îi surprinde pe toți bebelușii din cartier discutînd planul de război. El încearcă să își convingă părinții că ceva nu e în regulă, dar ei sînt siguri că poveștile sînt doar rodul imaginației sale bogate.
Problema principală a acestui film este modul în care sînt construite personajele. Dacă întrebi acum pe cineva de personajele din Shrek sau Ice Age sau din orice alt film animat mai cunoscut, probabil că o să-ți poată spune cîteva detalii despre ele, pe cînd în The Boss Baby, figurile nu sînt conturate foarte bine, astfel că, la două zile după ce ai văzut pelicula, deja nu mai știi cum arată nimeni, în afară de bebeluș poate – și asta doar pentru că el e pe poster.
Un alt lucru negativ e că bebelușul nu are un nume, ci i se spune „the baby” pe tot parcursul filmulului, lucru destul de ciudat cînd te gîndești că el e, de fapt, personajul principal. Pe lîngă asta, povestea în sine are multe lipsuri. Michael McCullers, cel care a scris scenariul, în încercarea de a adăuga conținut pe lîngă cartea Marlei Frezee, nu a reușit să creeze ceva cursiv, iar povestea nu are un punct culminant care să te facă să rămîi lipit de ecran. Dar avînd în vedere că e un film pentru copii, glumele sînt îndeajuns de drăguțe încît să te facă să chicotești, chiar dacă ai trecut deja de vîrsta copilăriei.
Pelicula are un scenariu creativ, iar ideea poveștii e interesantă. Încă din primele secunde de vizionare îți poți da seama că tema va fi modul în care frații mai mari acceptă un nou membru al familiei. Desigur, trebuie să urmărești filmul pînă la capăt pentru a-ți da seama dacă despre asta e vorba sau nu.
The Boss Baby, în afară de modul în care este desenat și felul în care este spusă povestea, care chiar dacă nu are ceva care să te surprindă, este un film pentru copii decent, dar nu o capodoperă.
Text de Elena TANASĂ
Adaugă un comentariu