Un Infern de la Florența la Istanbul
Fă un stop cadru 7 noiembrie 2016 Niciun comentariu la Un Infern de la Florența la Istanbul 10
Filmul „Inferno” a fost lansat în România acum o lună și deja are încasări în box office-ul românesc de peste un milion de lei. Acesta a avut premiera pe 8 octombrie, în Florența, orașul lui Dante Alighieri. Ron Howard, regizorul peliculei, a mărturisit că premiera a fost în Florența tocmai datorită faptului că orașul are o semnificație centrală pentru film.
Thrillerul în care joacă și o actriță româncă, Ana Ularu, îl aduce în prim-plan pe profesorul de simbolistică, Robert Langdon, interpretat de Tom Hanks, care, aflat pe patul de spital, își dă seamă că a uitat o parte dintre amintirile lui. Plin de sînge și gîfîind, profesorul, ajutat de omul de știință Sienna Brooks (Felicity Jones), încearcă să fugă din calea agentului Vayentha (Ana Ularu) care are ca misiune uciderea lui Robert Langdon. Personajul principal și Sienna ajung în apartamentul femeii, acolo unde, dintr-o greșeală, profesorul descoperă un obiect cu insignele Guvernului pe care-l deschide și în care stă ascunsă o mapă a Infernului descris de Dante Alighieri în opera „Divina Comedie”.
Urmînd indiciile de pe hartă, aceștia își dau seama că Bertrand Zobrist (Ben Foster), un reputat om de știință și de afaceri care milita împotriva suprapopulației și care a fost găsit mort pe stradă, a construit un virus care, odată eliberat în atmosferă, va ucide mai mult de jumătate din populația lumii. În drumul său, Robert Langdon ajunge în Istanbul, acolo unde Sienna Brooks mărturisește că ea este prietena lui Zobrist și că totul a fost o înscenare, fiindcă avea nevoie de un om de știință pentru a descifra indiciile care duc la virusul lui Zobrist.
Acum, atît Robert Langdon, Sienna, cît și agenții de la Organizația Mondială a Sănătății se întrec unii pe alții pentru a afla locul în care Bertrand Zobrist a ascuns virusul.
„Inferno” este construit din mai multe piese de puzzle atît la nivel de acțiune, cît și la nivel grafic, întrucît scenele dinamice sînt alternate cu cadre largi în care apar clădiri și peisaje din Florența și Istanbul. Potrivit cinefililor, filmul respectă firul epic al romanului „Inferno” scris de Dan Brown, iar criticii de la Hollywood Reporter au precizat că thrillerul în care s-au investit peste 75 de milioane de dolari este cel mai bun din seria de filme „Codul lui Da Vinci”
Adaugă un comentariu