Clarkson a spart ulciorul
Mai plați ca ecranul 29 martie 2015 Niciun comentariu la Clarkson a spart ulciorul 17
După două săptămîni după ce a fost suspendat de la conducerea emisiunii „Top Gear”, miercurea trecută, jurnalistul britanic Jeremy Clarkson și-a aflat sentința după ce pe 10 martie acesta a fost suspendat de către BBC pentru că s-a certat cu unul dintre producători. Acesta din urmă, după 20 de minute de harță i-a dat un pumn în față colegului său, fiind enervat de faptul că după o zi de filmare, acestuia nu i s-a permis să mănînce friptură și cartofi prăjiți pe motiv că bucătăria hotelului ar fi fost închisă.
Astfel, conducerea canalului public de televiziune britanică a luat decizia să-l concedieze, întrucît a întrecut măsura. Potrivit directorului BBC, Lord Tony Hall, nu se poate să existe o regulă specială pentru cineva și o alta pentru restul, indiferent de rang ori relație cu fanii. Totodată, acesta a mai completat că această decizie nu este menită în niciun fel să micșoreze contribuția lui Clarkson care a avut-o pentru BBC, acesta din urmă fiind de asemenea un fan înrăit al emisiunii. Printre aceste contribuții s-ar număra audiența formată din cei 350 de milioane de oameni la nivel mondial, emsiunea fiind transmisă în peste 170 de țări, ori cele 50 de milioane de lire sterline pe care emisiunea le cîștigă anual din drepturile de televizare. Nici măcar prim-ministrul englez David Cameron nu l-a putut ajuta pe moderator, după ce, în trecut, i-a mai luat apărarea în public. Printre gafele de anul trecut se enumără de exemplu momentul în care i-a făcut pe șoferii de tir ucigași de prostituate, ori în timpul filmărilor din Argentina cînd cu ajutorul numerelor de înmatriculare a făcut o aluzie la războiul Argentinei cu Marea Britanie.
Totuși, unii fani cred că decizia BBC e prea aspră iar înainte de a-l concedia, aceștia au realizat o petiție pe care au semnat-o un milion de oameni încercînd să-l readucă pe Clarkson la cîrma show-ului. Petiția respectivă a fost mai apoi adusă la sediul BBC cu un tanc condus de către Stig împreună cu ceilalți doi colegi ai moderatorului, Richard Hammond și James May.
De asemenea, BBC-ul a pierdut aproximativ 4 milioane de telespectatori, întrucît colegii lui Jeremy au refuzat să filmeze fără acesta. Ce e de apreciat în toată povestea aceasta este strictețea televiziunii britanice și cu ce înverșunare se țin aceștia de principii, spre deosebire de ograda noastră.
Adaugă un comentariu