Refresh gîndirii naționale
Mai plați ca ecranul 23 mai 2016 Niciun comentariu la Refresh gîndirii naționale 18Săptămîna aceasta platforma online a Digi24 a fost îmbunătățită cu o nouă secțiune, cea de „Opinii şi Analize”, prin care vor distribui publicului interviuri şi comentarii, în primul rînd ale unor cercetători sau cîştigători ai premiilor Nobel, și în al doilea rînd pe cele ale jurnaliștilor Digi24. Acest proiect a fost demarat cu scopul de a forma o legătură între publicul care preferă conținutul lansat de Digi24 și specialiști a căror păreri cei din România nu le pot citi sau asculta foarte des. Ceea ce aduce nou secțiunea lansată pe site sînt de fapt părerile unor persoane care știu despre ce vorbesc și aduc argumente pertinente. Astfel, oamenii ar trebui să lase textele născute din pasiune ale bloggerilor doar pentru amuzament.
Editorul secțiunii este Laura Ștefănuț, care a colaborat cu televiziunea publică a Germaniei și cu presa internațională, iar în România a lucrat timp de trei ani la cotidianul „România liberă”. De asemnea, aceasta a primit o bursă în programul Balkan Fellowship for Journalistic Excellence 2015 și pentru cercetare în SUA (Professional Fellow 2013).
Numărul articolelor de opinie publicate în această nouă secțiune cresc de la o oră la alta, iar subiectele abordate sînt cît se poate de diverse, întrucît după un text despre necesitatea lexicului românesc de a se îmbogăți împrumutînd cuvinte din limba engleză, a fost postat un articol despre refuzul vaccinării și altul despre Twitter și lipsa sa de succes din România.
Autorii textelor provin din țări diferite și explică subiectele cu exemple din societatea în care trăiesc. De exemplu, Ivo Furman, care predă analiza și vizualizarea de date din rețelele online de socializare la Facultatea de Media și Comunicații a Universității Bilgi din Istanbul, explică de ce, din punctul său de vedere, Twitter-ul nu este folosit pentru a anunța orice informație legată de politică, jurnalism, sport și tehnologie în țara noastră, pe cînd jurnaliștii români nu se prea încumetă să analizeze un teren pe care, de obicei, calcă foarte rar.
Secțiunea „Opinii și Analize” reîmprospătează informațiile pe care le primesc românii, cu ajutorul unor oameni care pun în textele lor ceva din gîndirea societății în care trăiesc.
Adaugă un comentariu