Vasul TVR ia apă
Mai plați ca ecranul 25 mai 2014 Niciun comentariu la Vasul TVR ia apă 10Asemeni unui joc de domino, unde o piesă pune la pămînt o alta ca să formeze o imagine spectaculoasă, problemele din TVR se declanșează una pe alta formînd o imagine ce vrea să arate abuzul managerial al lui Stelian Tănase, director interimar. După ce miercuri, 14 mai, TVR3 nu a mai difuzat interviul cu Traian Băsescu realizat de Brîndușa Armanca, fapt ce l-a determinat pe George Orbean, consilierul directorului TVR, să își dea demisia, conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV) are în plan reducerea orelor de lucru a angajaților insituției de la opt la șase ore și implicit micșorarea salariilor. Această propunere va fi lansată de către Directorul General Interimar şi Comitetul Director, pe 28 mai, Consiliului de Administrație.
Angajații TVR-ului, în frunte cu Cornel Mihalache, reprezentant al angajaţilor, strîng semnături într-o petiție publică pentru ca Stelian Tănase să fie scos de la conducerea TVR sau ca acesta să-și dea demisia. Pe 23 mai petiția avea aproximativ 200 de semnături, numărul lor fiind în creștere. Obiectivul principal este obținerea a 1000 de semnături pentru ca petiția să meargă la membrii Consiliul de Administraţie al TVR, Comisiilor de Cultură din Parlament, către European Broadcasting Union (organizaţie ce reuneşte radiodifuzorii publici din Europa) şi către forurile europene.
Motivele pentru care aceștia vor să nu mai fie conduși de Stelian Tănase sînt multiple. Printre care cenzura de 40 de minute din 14 mai. Un alt lucru ce se vrea a fi rezolvat cu această petiție este cel al salariilor mult prea mari a vedetelor nou-venite în TVR fără concurs. De exemplu Mircea Dinescu, care a luat de la TVR, cumulat, 9000 de euro. Chiar dacă persoane cunoscute din mediul public românesc sînt prezente la TVR, acestea nu au făcut ca programul TV să fie mai vizionat. Cu această ocazie multe lucruri ies la lumină. În urma concedierii din 2013 a 619 de persoane, este adevărat că Televiziunea Română a avut un profit de aproximativ trei milioane de lei. La nimic bun pentru că datoriile TVR-ului la sfîrșitul anului trecut se ridicau la circa 788 miloane de lei. Vedetele aduse în martie 2014 la postul public și puse în funcții care erau deja ocupate, nu ajută deloc bugetul postului TV, iar în acest timp există moderatori şi producători interni, care nu sînt implicaţi în nici un proiect, se plîng angajaţii semnatari. Păcat însă că nimeni nu ascultă!
Adaugă un comentariu