Miei crescuți la pungă
Opinii, Primul răcnet 2 mai 2017 Niciun comentariu la Miei crescuți la pungă 22Este deja un lucru foarte cunoscut faptul că tehnologia avansează de la o oră la alta – zilele trecute pagina de Facebook al ziarului „The Guardian” a distribuit un clip care a făcut milioane de vizualizări şi a fost distribuit în nenumărate rînduri pe reţelele de socializare. În filmuleț apare un miel crescut într-un pîntec artificial. Clipul arată fiecare etapă de formare, de cînd era un embrion şi pînă la stadiul în care este capabil să se mişte şi să supravieţuiască singur, fără ajutorul aparatelor. Acest pîntec arată ca o pungă de plastic, sigilată şi sterilă, umplută cu o soluție electrolitică care acționează ca lichidul amniotic în uter.
Această invenţie denumită „The Biobag” a fost creată de către o echipă de cercetători din Washington şi testată pînă acum pe opt miei. Această idee a venit în urma unei statistici realizate de către ei în mai multe maternităţi din Statele Unite care arată că bebeluşii care se nasc la 25 de săptămîni sau mai devreme au şanse de aproape 60% să nu supravieţuiească, iar acest lucru este principala cauză a mortalităţii infantile din SUA.
„Noi încercăm să realizăm o sarcină normală. Este o adevărată inovaţie! Am început cu mielul care în patru săptămîni am văzut că a deschis ochii, i-a crescut lîna, a început să respire şi să înoate”, a declarat pentru ziarul Daily Mail doctorul Emily Partridge, una dintre creatorii invenţiei.
După oaia clonată Dolly, aceasta ar fi una dintre cele mai criticate invenţii de către fanaticii religioşi, deoarece aceştia nu sînt de acord cu naşterea artificială, iar faptul că s-a testat pînă acum, cu succes, doar pe animale, nu este decît un pas pînă la „creşterea artificială a oamenilor în pungi de plastic”. Deşi cercetătorii doresc să scadă rata mortalității din SUA, iar femeile să nu mai fie nevoite să treacă prin durerile insuportabile din timpul naşterii, filmuleţul a stîrnit multe reacţii negative, iar cîrcotaşii spun că acest lucru nu este doar inacceptabil din punct de vedere religios, ci și anormal. Aceştia afirmau că nu sînt de acord cu acest procedeu şi că oamenii care se nasc aşa ar putea să aibă diferite dizabilităţi sau anomalii care nu le-ar da voie să se dezvolte ca adulţi normali, în societate. Rămîne însă de văzut dacă viitorii oameni de pe pămînt vor fi crescuţi în astfel de pungi de plastic şi cît de eficient va fi acest procedeu.
Adaugă un comentariu