Autobiografia unui anormal
Navighează pe-o pagină de carte 3 martie 2014 Niciun comentariu la Autobiografia unui anormal 11Titlu: „Autobiography Of A Duffer”
Autor: Santosh Jha
An: 2014
Editură: Smashwords.com
Gen: Umor
Tradus, cuvîntul „duffer” înseamnă „nătîng” sau „escroc”, dar în limba engleză poate denumi diferite tipuri de persoane, de la cele menționate mai sus, pînă la persoane cu dezabilități mintale. Dacă este să ne luăm după „Autobiografy of a Duffer” (nr. Autobiografia unui Duffer), descoperim că, poate, normalul și anormalul nu sînt atît de distincte una față de cealaltă pe cît am crede.
Autorul ne relevă mici pasaje din copilăria sa, dar și din viața sa actuală, după ce a fost convins de soție să-și aștearnă gîndurile.
Autorul, Santosh Jha, ne relevă mici pasaje din copilăria, dar și din viața sa actuală, cînd a fost convins de soție să-și pună în rînduri „gîndurile și stupizeniile mele. Dar întrebarea este, de ce ar fi cineva interesat de ele? Deja sînt o mulțime, peste tot. De fapt, idioțeniile lumii sînt primitive și persistente, poate de aceea.”
Din amintirile sale și pasajele introduse de soția lui, dar și de medicul său, care era și unul din cei mai buni prieteni, reiese o copilărie bizară pe care a avut-o autorul, mai ales prin relația cu părinții lui. Aceștia nu erau de acord cînd venea vorba despre formarea unei familii, iar pînă la urmă mama a fost nevoită să nască prematur. De atunci, cei doi și-au urmat viața în funcție de carieră, fără a-i oferi prea multă atenție lui Santosh. Pînă la zece ani erau fericiți că aveau un copil liniștit, care nu vorbea prea mult, pînă cînd comportamentul lui a început să le pară „anormal”, sau „dezordonat”. Psihologul, încetul cu încetul, a început să-și pună și el întrebări legate de băiat, dacă chiar suferea de o problemă medicală sau poate că putrezeala pornise de altundeva.
Singurul care i-a fost alături era bunicul său, ce i-a sădit învățături despre moralitate, cultură și umilință. Abia la 23 de ani, cînd a și scris această autobiografie, a început să realizeze ce voia de fapt să-i spună acesta, chiar dacă diferențele dintre generații sînt o altă idee pe care o dezvoltă pe parcurs.
Și-a iubit bunicul și niciodată nu s-a simțit apropiat de tatăl său, care avea, însă, același background cultural ca al părintelui său. Înțelepciunea a sărit, parcă, o viață de om și a fost transmisă mai departe lui Santosh, un „duffer” ca oricare altul, dar care s-a săturat să-i mai fie frică de banal.
Adaugă un comentariu