O poveste pentru fiecare
Navighează pe-o pagină de carte 16 mai 2018 Niciun comentariu la O poveste pentru fiecare 16„Carte de identitate”, primul volum scris și publicat anul acesta de jurnalista Sanda Nicola, este genul acela de lectură în care orice cititor s-ar putea regăsi cu ușurință. Cu o scriitură accesibilă pentru orice public, gîndită după o formulă care să traverseze clasele sociale și să pună întrebări pretutindeni, cartea este o confesiune francă despre trăiri personale și diferite complexe, despre boală, relații interumane și o dorință arzătoare de a-ți face profesia indiferent de riscuri.
Volumul este o autobiografie ce aduce în prim-plan începuturile autoarei în televiziunea locală din Deva, necesitatea de a ști de ce tatăl său n-a părut s-o vrea vreodată și frămîntările pe care le are o tînără din provincie atunci cînd cucerește, după un interviu, capitala și care este nevoită să-și părăsească prietenii pentru asta. „Carte de identitate” surprinde și cîteva evenimente internaționale care au avut loc de-a lungul timpului și care și-au lăsat amprenta asupra societății. Astfel, se vorbește despre moartea Papei Ioan Paul al II-lea, despre atacurile teroriste din Paris, din 2015, și despre tragedia de la Colectiv. Totodată, cititorii devin involuntar participanți la alegerea președintelui Barack Obama și la vizita președintelui rus, Vladimir Putin, la București. Cartea Sandei Nicola este rezumatul unei vieți trăite „în” „și” pentru televiziune, este despre faimă și despre demonii și anxietățile din spatele ei, dar și despre latura ascunsă a omului de „pe sticlă”, care-și poartă propriile răni și-și duce propriile lupte.
„Carte de identitate” devine, în final, o pledoarie în 200 de paginii despre depășirea rănilor și împăcarea cu sine, o lucrare în care se militează pentru sinceritate și asumarea consecințelor sale. Cu o structură jucăușă, care te poartă din trecut în viitor și înapoi, cartea o să te prindă încă de la început și-o să fie aproape imposibil să renunți la a mai săpa în intimitatea omului din spatele foii, pentru că vei simți inevitabil dorința de-a afla dacă finalul poveștii este unul fericit sau dacă povestea, aflată încă în scriere, s-a abătut de la drumul său și-a cotit spre fericire.
Adaugă un comentariu