Curent direct de la acoperiş
Primul răcnet 22 mai 2017 Niciun comentariu la Curent direct de la acoperiş 19După celebrele maşini 100% electrice, Elon Musk a mai venit cu o idee de a folosi „energia verde”. Acesta a lansat pe piaţă ţiglele de casă care conţin panouri solare invizibile, anunțînd că acestea vor costa mult mai puţin decît ţiglele obişnuite şi vor fi de zece ori mai rezistente. Invenţia a fost prezentată încă de anul trecut, în oraşul Los Angeles, însă abia din acestă lună ţiglele vor putea fi precomandate, urmînd ca pachetul să vină abia la începutul anului 2018.
Țiglele cu panouri solare invizibile au fost pentru prima dată montate şi testate pe casele de la Universal Studio Hollywood, unde s-a filmat serialul american „Neveste disperate”. La evenimentul de lansare, Elon Musk a declarat că în rîndul produselor Tesla vor fi incluse și cele ale SolarCity, compania condusă de către vărul său Lyndon Rive, atunci cînd se va realiza fuziunea dintre cele două.
„Avem un panou solar care este mai bun decît un acoperiş normal, arată mai bine şi durează mai mult. Este genul de lucru cu care îţi impresionezi vecinii. Există trei componente cheie pentru a aborda schimbările climatice și care pot avea un impact pozitiv asupra lumii: energia sustenabilă, bateriile și mașinile electrice. Aceste soluții există deja independent, dar cînd sînt combinate, acestea devin și mai puternice”, a declarat Elon Musk pentru BBC. Acesta a mai precizat pentru postul de televiziune că în opinia sa, viaţa perfectă este cu „o casă cu o Tesla în garaj, cu acoperiș solar Tesla și o baterie Tesla Energy Powerwall care să alimenteze totul”.
Rezistenţa dintre un acoperiş normal şi acoperişul Tesla a fost testată cu un bulgăre de gheaţă care ateriza cu 160 de kilometri pe secundă. În filmarea de pe site-ul companiei se observă că acoperişul obişnuit se sparge în timp ce cel creat de Tesla rămîne intact. Oamenii vor putea comanda de pe site unul dintre cele patru stiluri –„Textured Glass Tile”, „Slate Glass Tile”, „Tuscan Glass Tile” și „Smooth Glass Tile”, sau le vor putea combina, în funcţie de arhitectura casei. Acestea vor avea garanţie pe viaţă, iar pentru Europa preţul de precomandă începe de la 930
de euro şi creşte odată cu achiziţionarea bateriei şi a ţiglelor adiţionale.
Singura soluţie mai ieftină, dacă vrei să îţi creezi singur nişte panouri solare, este să comanzi elemenţi din China, unde pentru un euro primeşti o pungă cu 100 de elemenţi cu riscul, însă, ca aceştia să nu funcţioneze tocmai bine. Dorind să schimbe acest lucru, CEO-ul companiei Tesla a pus la dispoziţie ţiglele care acţionează ca nişte panouri solare.
Adaugă un comentariu