Campionii recordurilor

Scor la pauză Niciun comentariu la Campionii recordurilor 3

Se spune adesea că în fotbal publicul reprezintă cel de-al 12-lea ju­­cător. Dacă-i adevărat, atunci marți seara, pe Arena Națională, Steaua a luptat împotriva celor de la Schalke cu un om în minus, în­re­gis­trînd un record negativ al numărului de bilete vîndute vre­o­da­tă în Champion’s League. Deci o parte din bătălie era pier­du­tă dinainte de a începe.

Chiar și așa, echipa bucu­reș­tea­nă s-a aruncat precum un cîine turbat la gîtul germanilor. Au încercat să atace de fiecare dată cînd s-au aflat în posesie, au șutat spre poartă și au alergat după fiecare minge pierdută însă s-a văzut clar că ceva tot lipsește. Jocul Stelei și-a pierdut de mult timp fuiditatea și de fie­ca­re dată cînd se apropie de poarta ad­ver­sarilor jocul de șah parcă se tran­sformă într-unul de barbut. Nu se mai șutează după scheme bine gîn­dite și planuri digerate pe hîr­tie, ci se aruncă cu mingi în careu, iar dacă Piovaccari sau Kapetanos prind o zi bună, e posibil să marcheaze. Astfel de strategii poate merg în cam­pionatul nostru, însă cînd a­jungi în liga cea mare trebuie să te aș­tepți măcar ca adversarii să-ți stu­dieze manevrele și să-ți spargă ti­pa­­rul.

De asemenea, mai există o ca­u­ză pentru care Steaua n-a reușit încă să bată pe cineva în Liga Campi­o­ni­lor. E vorba despre componența echipei. În ultimii ani, de fiecare dată cînd s-a vorbit despre com­pe­ti­țiile europene, s-a vorbit mai mult despre banii pe care echipa îi va dobîndi, decît despre trans­fe­ruri sau pregătirea jucătorilor. S-au dus vremurile în care fotbalul româ­nesc era sărac lipit pămîntului, iar din zecile de milioane de la ligă te-ai aș­tepta să vină măcar un nume mai important în lotul bucureș­te­ni­­lor. Însă printre jucătorii noi se nu­mă­ră doar cei ve­niți pe gratis din cam­pionatele străine, sau fotbaliști ca­re au mai jucat în trecut la Steaua, au plecat, au vă­zut că nu merge și s-au reîntors la căl­du­rică.

Tot la finalul meciului de marți, echipa noastră a mai stabilit o contraperformanță egalînd recor­dul lui Spartak Moscova, acela de 22 de meciuri în Champions League fără victorie, și este posibil să-l depă­șim etapa viitoare cînd vom juca impotriva lui Chelsea. Or fi tre­cut vreo cîțiva zeci de ani de cînd Ducadam apăra patru penalty-uri, însă ceva nu s-a schimbat. Încă mai facem recorduri.

Iulian BÎRZOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top