Generația de la Belgrad
Scor la pauză 15 decembrie 2010 Niciun comentariu la Generația de la Belgrad 1Fetele s-au temut de o zi liberă. Păi cred și eu că după săptămîni de antrenamente zilnice, meniuri stricte, program limitat și ecourile urletelor antrenorului Radu Voina răsunîndu-le și în somn, conceptul de timp liber ar putea părea înspăimîntător. De aceea au lăsat garda jos.
Pentru că puteam să batem Danemarca. Nu a fost vorba de „lipsă de luciditate”, cum încerca să explice antrenorul și nici de emoții sau de orgolii, ci pur și simplu s-a întîmplat. Iar dacă echipa de handbal a României a învins-o pe cea a Spaniei, vicecampioana Europei, în primul meci din grupele Campionatului European, l-a pierdut pe al doilea în fața Danemarcei, la patru goluri, după ce au fost conduse și cu opt.
Și a venit momentul meciului decisiv cu Serbia. Un meci care, în mod normal, n-ar fi stîrnit atîtea discuții în rîndul așa zișilor „analiști” dacă ar fi fost jucat într-o altă conjunctură. Nimeni nu s-ar fi îndoit de o eventuală victorie a echipei noastre. Acum, însă, ziarele au țipat împotriva jucătoarelor timorate, lipsite de încredere sau prea tinere pentru a evolua la un campionat atît de important. Cel puțin aceasta a fost viziunea lor.
Sîmbătă au intrat în teren cu zîmbetul pe buze. Nu mai era nici atmosfera din Danemarca, cu sala mică umplută cu 7.500 fani înfocați (cam cîți vin la un meci al naționalei de fotbal jucat în capitală), dar nici dezinvoltura din meciul cu Spania, unde am pasat excelent și am cîștig printr-un contraatac bine exersat.
Sîmbătă, România a lustruit sala de sport cu un adversar mai mult decît modest. Am marcat 40 de goluri și am primit doar 28. E ca și cum ai bate la fotbal cu 7-2. După ultimul fluier, fetele nu s-au bucurat prea mult deoarece pentru ele, greul de acum începe. Să fim și noi sinceri: fie că e aur, argint sau bronz, o medalie face drumul spre casă mult mai plăcut.
Cătălin HOPULELE
Adaugă un comentariu