Hagi rescrie Viitorul

Scor la pauză Niciun comentariu la Hagi rescrie Viitorul 6
Hagi rescrie Viitorul

Unul din cele mai costisitoare transferuri făcute de o echipă ro­mânească în această iarnă a ve­nit, surprinzător, din Constanța, de la actuala deținătoare a titlului, Viitorul. Deși vîndut acum doi ani de zile, cu surle și trîmbițe gru­pă­rii italiene, Fiorentina, Ianis Hagi se-ntoarce la Viitorul pe aceeși su­mă pe care a plecat la echipa „vi­olă”. „Revendicarea” lui Hagi ju­ni­or vine din pricina lipsei de con­tinuitate, acesta jucînd doar 54 de minute pentru echipa mare în tot acest timp, iar evoluțiile la e­chi­pa a doua i-au adus în palmares doar două goluri. Echipa italiană a motivat aceste alegeri spunînd că fiul „regelui” nu are suficientă forță, iar evoluția sa este foarte greoie din punct de vedere fizic, deși a beneficiat de cele mai bu­ne condiții, cu un program special de alimentație și pregătire.

Această sumă exorbitantă plătită pentru un jucător în liga 1 nu pare a fi un transfer normal, în care un antrenor vede un ju­că­tor excepțional pentru care este pre­gătit se plătească o sumă de do­uă milioane de euro, ci mai de­grabă o mînă de ajutor a unui ta­tă față de fiul său aflat într-un mo­ment greu al carierei, în care joa­că foarte rar, mai ales la o vîrstă fra­gedă în care jocurile oficiale ofe­ră cel mai bun argument pentru evoluție.

Cariera de jucător profesio­nist a lui Ianis Hagi a început la vîr­sta de 16 ani, cînd a fost trimis în teren chiar de tatăl său pe fi­na­lul unui meci cu Botoșani. Și chiar dacă a prins toate grupele de juniori ale Naționalei României, acesta nu a avut multe reușite nici în tricoul reprezentativelor tri­colore și nici sub antrenoratul ta­tălui său, la Viitorul, deși deseori purta tricoul cu numărul 10, considerat de fotbaliști un număr pur­tat de ju­că­torii exponențiali ai unei echipe.

Cu toate astea, fiul lui Hagi pro­mite foarte multe din punct de vedere sportiv. Are o atingere bună a balonului și lovește min­gea bine cu ambele picioare, o ca­litate apreciată și căutată în toată Europa, unde aria de acțiune a unui jucător trebuie să fie cît mai mare. Și deși s-a reîntors în țară, cum de altfel au făcut majorita­tea jucătorilor români plecați în afară, vîrsta de numai 19 ani îi permite să viseze la un nou trans­fer care să fie cu ceva mai mult noroc.

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top