Moravuri de microbist
Scor la pauză 1 aprilie 2013 Niciun comentariu la Moravuri de microbist 2Continuînd cu seria „Echipa națională în căutarea campionatului mondial”, jucătorii României au demonstrat că noul e încă vechi, și vechiul e încă la modă. După un egal tras de coadă cu Ungaria, tricolorii au reușit să dea dovadă de același joc obosit și în fața olandezilor, care s-au mulțumit să termine meciul doar cu patru goluri. Și ca să demonstreze cîtă umilință există printre ei, au mutat, ca de obicei, drama în afara terenului, fix în obiectivul camerelor de filmat și pe site-urile agențiilor de presă.
Pițurcă este blamat pentru felul în care a compus echipa, jucătorii X au fost văzuți prin cluburi chiar după meci, iar vocile se plîng că nu avem națională. Deși vechile năravuri nu mor, este adevărat că nu prea există un fel de lipici la națională, care să unească toate interesele într-un scop final, cel de-a a arăta că noi chiar ne pricepem la fotbal.
Dar cum cîte un episod din această telenovelă sportivă reușește să frîngă inimi, după cum au arătat ultimele jocuri ale naționalei de fotbal, un altfel de serial vinde, și vinde bine. Poate că dorim să vedem o victorie, dar parcă uneori abia așteptăm și momentul acela în care ne putem vărsa nervii la o bere cu alții la fel de dezamăgiți ca și noi. Stelist, rapidist, clujean, nu contează, în fața înfrîngerii toți sîntem români înșelați pentru a nu știu cîta oară.
Am putea să ne mulțumin însă și cu alte seriale. De exemplu, am putea arunca un ochi și la naționala de rugby. „Stejarii” au reușit pînă acum să obțină patru victorii în Cupa Europeană a Națiunilor, dar un egal cu Georgia i-a oprit în drumul lor spre titlul de campionă. Dar asta nu supără, căci drama se ține doar pe teren și nu-l vedem pe antrenorul lor apărînd în ziare cu o glumă proastă făcută unui jucător invalid, după exemplul Pițurcă și Neșu. Există și varianta că totul este de fapt o încercare de a-l pune într-o lumină proastă pe selecționer, dar indiferent de unde ar fi pornit remarca, ea arată că acum orice este permis în sportul rege.
Sportul care era, și încă mai este considerat rege în România, a devenit, din păcate, și un fel de spectacol prost regizat, care acum poate ar avea nevoie fie de o pauză, pentru a încerca și altceva, fie de o schimbare totală a actorilor.
Paul ANDRICI
Adaugă un comentariu