România, cu capul plecat pe locul I

Scor la pauză Niciun comentariu la România, cu capul plecat pe locul I 0

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au cucerit duminică, 22 no­iem­brie, trofeul probei de dublu de la Turneul Campionilor care s-a ținut la Londra. Echipa româno-o­lan­dează a reușit să învingă cuplul format din Florin Mergea și Rohan Bopanna (România/ In­di­a) în două seturi, scorul final fiind 6-4, 6-3.

Această nouă performanță a­ra­tă că se poate face performanță și la tenis. Ajuns un sport tot mai po­pu­lar în Ronânia în urma per­for­man­țelor lui Halep, acum și te­ni­sul masculin a arătat că poate obține premii. După o lungă perioadă în care nu au mai apărut sportivi ca­re să ne dea speranțe că tenisul ro­mâ­nesc poate arăta ceva lumii, cu o nostalgie a perioadei lui Năstase și Țiriac, în acest an am ajuns să obținem nouă titluri și am participat în 17 finale. Finale în care nu ne-am bîlbîit și în care chiar am dis­putat meciurile.

Poate nu pare impresionant, dar avînd în vedere la cît de sub­fi­nan­țat este sportul românesc, la fap­tul că părinții atleților noștri tre­buie să vină cu bani de acasă pen­tru echipamente, de multe ori pentru antrenori, iar pentru a ple­ca în turnee odraslele lor, sportivii noș­tri, trebuie să se împrumute de la prieteni și familie, asta nu ne fa­ce cinste. Din contră, cu fiecare per­formanță a sportivilor noștri ar tre­bui să ne plecăm capul în pă­mînt. Să ne plecăm în fața sufe­rin­țe­lor și a efortului depus de acești ti­neri și să facem ceva. Să în­țe­le­gem că nu România este acolo sus pe podium ci ei, cei care au în­frun­tat singuri ore întregi de antrenamente în fiecare zi, cei care au re­zis­tat accidentărilor fără preparatori, ei care au strîns fiecare bănuț pentru a-i investi într-o pasiune. E o minune că acești tineri nu ne-au părăsit încă, că arborează cu mîndrie steagul țării la fiecare com­pe­ti­ție și că ne dedică nouă fiecare victorie.

Și mai trebuie să înțelegem că ieri seară am avut doi români în fi­nală. În decursul timpului au cîş­ti­gat de două ori la Wimbledon şi au mai jucat o fi­na­lă la Australian Open. Dru­mu­ri­le însă li s-au des­părţit la seniori şi au ajuns să joace unul împotriva altuia de șase ori, ultima dată aseară. E performanță greu de realizat chiar de statele care își respectă sportivii. Iar asta nu le face decît și mai multă cinste, iar pe noi să coborîm și mai jos capetele.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top