Țară, țară, vrem căpitan

Scor la pauză Niciun comentariu la Țară, țară, vrem căpitan 1

Rivalitatea dintre state crește în timpul unui meci de fotbal. E o realitate pe care o vezi pe stadion sau o simți chiar tu, te electrizează și te îndeamnă să strigi împotriva unei întregi nații chiar dacă pe prietenul tău cel mai bun îl cheamă Piști, Istvan sau Balint. În cazul me­ciului de vineri seară dintre Ro­mâ­nia și Ungaria a fost însă și mai multă tensiune din cauza conflic­telor dintre minoritatea maghiară din Transilvania și români.

Pe teren însă Ungaria ne-a fost superioară la capitolul strategie. Deși am avut mai mult posesia min­gii, jocul nostru nu se închega. Nu am dat dovadă că am fi o echipă ci un grup de fotbaliști în aceleași culori care nu s-au mai întîlnit pînă a­cum. Dacă Ungaria nu a avut su­porteri în­ tribune, României i-au lipsit jucă­torii de pe teren. Maghiarii au marcat primul gol dintr-o fază fixă în mi­nutul 16, gol care ar fi pu­tut fi evi­tat dacă apăra­rea Româ­niei se coordona mai bine. Așa poate Van­czak, mar­catorul pri­mului gol, nu ar fi re­ușit reluarea cu capul dintre doi a­părători români.

Pin­tilii a fost singurul din atac care a arătat o evoluție mai consistentă, pe cînd Mutu, căpitanul echi­pei, cu excepția unui șut pe poartă, nu s-a făcut remarcat pe teren.

În repriza a doua am început să dăm semne că ne-am regrupat, însă se simțea încă dezordine pe teren, cu jucători ai naționalei noastre ca­re se luptau între ei pentru pose­sia mingii. Abia în minutul 68 reu­șim să marcăm prin Mutu care a în­scris pentru România dintr-un pe­nal­ty egalînd recordul de 35 de go­luri all-time la naționala Româ­ni­ei, deținut de Hagi. După nici trei mi­nu­­te Ungaria a marcat din nou din­tr-un penalty acordat însă mult prea ușor după o simulare a lui Korcs­mar.

Pînă la final am luptat să restabilim egalitatea, însă la fel de individual ca și pînă acum. Terenul din ce în ce mai prost și mingile degajate neglijent ne-au făcut jocul să semene cu unul din curtea școlii. A­bia dacă am reușit să egalăm în prelungiri prin Chipciu și asta după o fază care a semănat mai mult cu un joc de rugby decît cu unul de fotbal. Pentru meciul cu Olanda, Pi­țur­că va trebui să găsească o soluție prin care naționala să prindă formă, căci conținut are. Avem jucători valoroși care la capitolul tehnică stau bine, însă avem nevoie de un căpitan care să-l egaleze pe Hagi și la coordo­narea jocului, nu doar la goluri.

Andrei MIHAI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top