Warda intra in vacanta
Opinii 19 martie 2008 Niciun comentariu la Warda intra in vacanta 48Fie ca te intimpina cu un prietenesc "Bine ati venit!", fie cu un zimbitor "Reveniti peste zece minute ca sa se elibereze o masa" e totuna. Patronul de la Warda e nelipsit din pragul usii. Acolo isi asteapta in fiecare zi toti clientii dornici de shaworma pentru a-i directiona spre un loc liber. Aici nu e nimic pretentios, ci doar delicios. Clientii vin si pleaca, dau comanda si degusta, totul e ca pe banda rulanta. Nici bine nu apuci sa te asezi la masa ca shaworma ti-a fost pusa in lipie. Si nu-i poti rezista.
Cartofii bine prajiti si puiul pregatit ca la carte merg cu un sos de usturoi sau unul de ardei iuti. Totul se drege insa cu o racoritoare sau cu o bere bauta in graba.
Proprietarul stie cum sa dirijeze veniturile si se bazeaza pe principiul "minimul de investitie, profit maxim". Secretul sta in altceva: "Banii vin si pleaca, ce conteaza e sa pui suflet". Iar el se pare ca pune din plin. Tocmai de aceea clienti din toate partile Iasului asteapta in masini sau in picioare la cozi de citiva metri in fata shawormeriei.
Angajatii localului amplasat linga Universitatea de Medicina si Farmacie par sa nu mai faca fata clientilor in pauzele dintre cursuri. Cei mai multi prefera shaworma la lipie cu multa maioneza si ketchup si se cunosc cu patronul de cind acesta a deschis localul. Niciodata nu s-au plins de rapiditatea cu care au fost serviti si tot niciodata nu au plecat cu stomacul gol.
Afacerea se incheaga in jurul proprietarului, Sadik. Si asta nu pentru ca el administreaza localul, ci pentru ca are in singe respectul pentru client. Tocmai de aceea, pe durata a doua saptamini, timp in care Sadik este in vacanta, localul se inchide. Usile shawormeriei sint ferecate cu lacatul si se deschid doar la intoarcerea patronului.
Afacerile profitabile se tin la cheie. Totul sta in sporul pe care il au angajatii, gustul autentic de shaworma si ospitalitatea arabeasca.
Iulia NANESCU>
Adaugă un comentariu