Chimia și istoria într-o rochie
1001 de chipuri 24 noiembrie 2014 Niciun comentariu la Chimia și istoria într-o rochie 22Un băiat înălțat și mai mult de costumul în dungi verticale, albe și negre, defilează actoricește pe scena din Club Skye. Însă, spre deosebire de Beetlejuice, personajul producătorului Tim Burton pe care îl și interpretează, tînărul are părul roșcat și ridicat strategic. Culoarea îi evidențiază pictura în două culori de pe față, iar gesturile prin care își scutură energic mîinile fac publicul să îl aclame. E primul care primește cele mai puternice aplauze de la „Balul bobocilor de la chimie și istorie”. În urma lui sosesc, pe rînd, Mica Sirenă, Madonna și Michael Jackson. Începutul spectacolului este ca un joben din care ies personajele invocate de magicianul încălțat cu teniși. Prezentatorul, Cornel, atrage atenția fetelor din public mai mult decît bobocii. O blondă pe tocuri îl privește insistent cu un zîmbet ștrengăresc. „Cred că el ar merita premiul cel mare” și soarbe relaxat din pahar.
La proba de talente parcă fiecare personaj se transformă și nimic din trăsăturile pe care ni le-au prezentat la început nu a mai rămas. Patru echipe invadează scena în pași de dans, dar picioarele unora par a nu fi de acord cu mișcările pe care sînt obligate să le facă, căci nu se sicronizează cu muzica. Doar Madonna blondă, într-o rochie elegantă, neagră, cu o săritură își prinde cu mîna de gît partenerul și, în poziție orizontală, se lasă învîrtită cu tot trupul pe mîna lui într-o piruetă. Beetlejuice, într-o cămașă albă și pantaloni negri cu bretele, se transformă într-o păpușă manevrată de o brunetă. Dansul lor ilustrează o poveste de dragoste ca între șoarece și pisică.
Ea îl împinge inexpresiv, iar el, în chinuri, se aruncă în genunchi ridicînd mîinile a îndurare, dar asupra lui nu se revarsă decît lumina rece a reflectoarelor. Pe fundal se aude sunet de cheiță învîrtită la o jucărie, iar băiatul începe să schițeze gesturi mecanice, în timp ce partenera lui îl manevrează de la spate și se năpustește în gesturi violente asupra lui. Părul prins în coadă, tocurile înalte, negre și franjurile costumului de piele ce cad răzvrătite pe coapse îi dau aerul unei amazoane. Dramatismul scenei este spulberat de proba a trei băieți îmbrăcați în balerine. La vederea lor, sala izbucnește în rîs.
Cel care la defilare a făcut mișcări de karate, este cel mai grațios și singurul care reușește să stea pe vîrfuri. Băieții se țin de mîini și, în eleganța unei rațe, țopăie dintr-o parte în alta a scenei.
Cît timp juriul decide care dintre boboci merită premiați pentru prestațiile din seara aceasta, publicul se destinde pe muzica lui Afti. Nimeni nu mai strigă numele vreunei facultăți sau ligi, ci se prind în perechi cu onduleuri lascive. După scurtul concert, tinerii sînt aduși în fața juriului ca pentru ultima sentință. Sînt strigați cîștigătorii: Miss și Mister bal sînt Alexandra Iacobescu, Liviu Pădurariu, Miss și Mister chimie Ionela Prună și Răzvan Mihăilă, Miss și Mister istorie Felicia Giurgia și Robert Cojocaru.
Rămîn doar luminile obscure, toți dau năvală pe scenă, iar vibrațiile muzicii acoperă tremurul de emoție al bobocilor, fie ei cîștigători sau nu.
Adaugă un comentariu