Design cu mustață și lentile de contact
1001 de chipuri 25 octombrie 2015 Niciun comentariu la Design cu mustață și lentile de contact 50
„Design-ul este un moft pentru oamenii cu bani”, spune John Prisecariu cu convingere în voce. Nu ascunde faptul că ceea ce face el este pentru oamenii care au bani și care vor să investească în imaginea afacerii și că nu este o neapărată necesitate. Deși e student în anul al II-lea la Facultatea de Arte Vizuale și Design de la Universitatea de Arte „George Enescu”, atunci cînd vine vorba despre cei cu care face parteneriate, nu se dă în lături de la negocieri. Nu s-a limitat doar la design web sau pentru telefon, ci a încercat să facă și logo-uri, bannere, flyere, caricaturi sau ilustrații.
Spune că a exersat caricaturile de fiecare dată cînd a prins ocazia, chiar și în autobuz cînd desena șoferul. „Desenul la noi în familie este nativ”, afirmă acesta și îmi explică faptul că și ceilalți cinci frați pe care îi are sînt talentați la desen. De mic a știut asta de aceea a și mers la Liceul de Arte din Bacău, la arhitectură, dar după trei ani și-a dat seama că acest domeniu îi limita imaginația, așa că s-a transferat acolo unde limitele treceau dincolo de linii și clădiri.
Start în afaceri cu 1.000 de lei
„Mi-a dat 1.200 de lei”, își amintește John de cel care i-a dat primii bani pentru a-și porni o afacere. Acesta era un vecin nou venit în zonă cu care a discutat doar de cîteva ori, dar care i-a susținut ideea de a-și face o afacere. Din acei bani John și-a luat un calculator și a investit în echipament.
Casa în care a crescut era prea mică pentru că locuia împreună cu frații și părinții săi așa că a decis să plece să stea în chirie. Asta cînd avea puțin peste 17 ani. Atunci a descoperit o platformă online pentru freelanceri unde putea să își aleagă un proiect căruia să îi facă designul și pentru care să fie și plătit. „Nici nu am înțeles ce trebuie să fac”, povestește despre prima experiență.
Pune mîna pe telefon, își trece degetele de cîteva ori pe ecran și îmi arată un desen cu un cățel și două pisici care merg. Nu asta i se ceruse, ci trebuia să facă o emblemă stilizată a unui concept, „Hello kidney” (n. red. rinichi). L-a scos la capăt și a luat cei 30 de dolari care i-au fost promiși. Bani pe care a încercat să-i înmulțească, făcînd tot mai multe proiecte. A pierdut cîteva luni făcînd asta, fiind o perioadă în care dormea puțin, mînca ce apuca, dacă avea ce, și muncea. „Aveam niște cearcăne negre. Era să intru și în depresie”, povestește acesta. Dar după ce s-a întors acasă cu tot cu echipament, în scurt timp a reușit să își strîngă suficienți bani să meargă la facultate.
Acum, încearcă să îmbine spiritul antreprenorial cu studenția și și-a închiriat o casă pe care o împarte cu prietenii care îi sînt și parteneri în afacere. Ceea ce l-a făcut o persoană mai matură, care l-a lăsat pe micul Ionuț în perioada copilăriei și l-a chemat pe John, un băiat nu foarte înalt, cu o mustață și un „cioc” parcă desenate pe chip și cu un zîmbet optimist.
Adaugă un comentariu