Studenție într-o doză de Red Bull
1001 de chipuri 1 noiembrie 2009 Niciun comentariu la Studenție într-o doză de Red Bull 16Își pregătește cu gesturi mecanice ceaiul de plante adus în grabă de chelneriță. Fumează și mă privește deschis în ochi, încercînd stîngaci să spargă gheața. „Păi, mie mi-a plăcut să mă implic într-o grămadă de activități încă din liceu. Nu suportam să pierd timpul ca alții, jucînd Counter Strike sau altceva.
Am scris la revista școlii, am fost la olimpiade și tot restul și eram catalogat ca purtătorul de cuvînt al clasei”, îmi spune zîmbind. Bogdan e în anul al II-lea la jurnalism, pentru a doua oară. S-a hotărît să dea la Jurnalism cu o seară înainte să se termine înscrierile și nu-i pare rău, cu toate că detestă să scrie la comandă. „Îmi place să interacționez cu oamenii, cred că asta e frumusețea reală a meseriei ăsteia.
Și jobul la Red Bull m-a ajutat mult în privința asta. Am cunoscut oameni, culturi și am avut șansa să iau propriile decizii și să realizez eu dacă îmi fac treaba bine sau nu”. Ultimii doi ani au fost o aventură. Din anul întîi s-a angajat la Red Bull, unde lucrează și acum, ocazie cu care a colindat toată țara „dînd aripi” și doze de Red Bull persoanelor care au nevoie de mai multă energie.
Așa a ajuns la raliul din Dakar, a condus prin toată țara și a reprezentat România ca student brand manager la competiția Paper Wings de la Salzburg, anul trecut. „Pentru mine, să merg la Hangarul 7, a fost o experiență unică. A meritat să chiulesc atît de la facultate și să pierd o parte din momentele clasice ale vieții de student Am cunoscut studenți din 85 de țări și am avut contact cu o grămadă de culturi și idei”. Și le-a îmbinat destul de bine, pînă și-a luat al doilea job. Pe la mijlocul anulu al II-lea, s-a angajat la Radio Hit, unde a realizat ce înseamnă să lucreze de la opt la opt, să nu mai aibă timp de cursuri, de ieșiri cu prietenii și să fie sunat în timpul conferințelor de presă pentru a merge să împartă doze de Red Bull. „Au fost cele mai stresante patru luni din viața mea, care m-au costat și anul la facultate, pe care îl repet acum”.
Adevărul e că nu-i pare rău. Vorbește entuziasmat despre toate lucrurile pe care le-a făcut în ultimii doi ani și îmi mărturisește că încă nu știe sigur ce ar vrea să facă pe viitor. Își descrețește fruntea și respiră adînc, scăldîndu-și privirea în ceaiul rece. „Aș fi putut să le îmbin pe toate dacă, probabil, aș fi fost mai organizat. Cam asta e prima regulă”.
Acum nu vrea decît să treacă mai des pe la facultate și să își găsească un al doilea job care să nu-i răpească atît de mult timp. Se gîndește să-și facă un blog. Dar unul profesionist, bazat pe o nișă clară și pe marketing. Încă nu știe sigur . Cert este că ar vrea să îmbine maturitatea acumulată pînă acum cu ce i-a mai rămas din puștiul care era înainte să se arunce în tot amalgamul de activități în care s-a implicat pînă acum. Ridică din umeri stînjenit: „Știu că o să pară clișeu dar, vreau să am ce povesti nepoților, într-o zi”.
Alexadra PANAETE
Adaugă un comentariu