Ageamiu cu casa plină

1001 de măști Niciun comentariu la Ageamiu cu casa plină 1

„Ai mai jucat Texas Hold’em pî­nă acum?”, mă întreabă Radu, dealer-ul cu suvițe blonde de la ma­sa din capătul încăperii pline de fum din Voodoo. „Nu, dar cît de greu poa­te să fie?”, îi răs­pund zîmbind

Stă un pic pe gîn­duri, apoi negoci­ază: „Dacă sînt de acord băieții – as­ta fiindcă trebuie să le cer voie tu­turor, să nu fie suspicioși – poți să a­siști la primul joc. Nu de alta, dar se joacă pe bani și avem destui fish la masă”. Îl întreb ce vrea să spu­nă. „Fish. Fishuleț. Peș­tișor. Noob. Newb. Nap. Cum vrei tu să-i spui. Ju­cători slabi”, mă lămurește, apoi îl roagă pe Andrei, amicul lui, să mă ia lîngă el în timpul jocului și să-mi explice tot ce se petrece.

La masa cu șapte scaune mai apare unul, doar pentru mine. Jucătorii se adună la timp. Radu, care i-a chemat personal la tur­neul din seara asta, dă mîna cu fi­ecare apoi le schimbă bancno­te­le­ pe fise din plastic. Băieții se mă­soară unii pe alții din pri­viri, iau­ în mînă cele două cărți și se ui­tă la ele pe ascuns, să nu-și trădeze emo­țiile. „Ai înțeles ceva?” Andrei își trece competitorii în re­vistă: „Tipul din capătul mesei e «pustnicul». Îl vezi că-și ține căș­ti­le în urechi, stă concentrat și ne ig­noră. Cel din dreap­ta lui­ e «money-ma­ker-ul», joacă la sictir­ dar are bani și noroc. A prins niș­te mîini bune pînă acum. Ăia doi în cămașă sînt «fish», cred că pînă și tu­ îi recunoști. Cel în gri pare ex­pe­rimentat. Spunem că e «statiscian», ține minte ce cărți a avut fie­care și își calculează șansele să-i ca­dă o mî­nă bună”.

Evit să-l în­treb­ pe Andrei în ce categorie se în­ca­drează. Pe rînd, scaunele se eli­be­rea­ză, iar „ghidul” meu rămîne fără fise. Îmi spu­ne că a fost „tiltat” fiindcă a pățit un „bad beat” nasol – a pornit cu cele mai bune șanse dar norocul l-a faultat la ultima car­­te și l-a făcut să-și piardă toată con­cen­trarea. Acum poate să-mi po­ves­tească de „side bet-uri” și „What Lodden thinks” (n.r.: Ce gîndește Lodden), pariuri pe care le fac în timpul jocului de poker ca să crească miza. La masă rămîn doar două persoa­ne. Înainte să-mi dau seama ce se în­tîm­plă, jocul e gata iar lumea dis­cută frenetic. „Ai înțeles ce s-a în­tîm­plat?”, întreabă Andrei.

„Noob-ul avea șesari iar ce­lălalt tip popă cu valet. Noob-ul a plătit cu nimic ca să intimideze și jos a venit pe flop as cu damă și zece. Pe turn a mai apărut un șa­se, cînd sigur nu credea că mai are șanse, dar s-a dublat pe river un ze­car­ și a făcut full-house!”, îmi ex­pli­că de parcă ar fi cel mai evident lucru de pe lume. Dau din cap în semn că am înțeles, iar Radu mă în­trea­bă dacă vreau să mai joc. Îl refuz po­liticos pe motiv că e tîrziu. Oare ce crede Lodden despre viitorul meu în poker?

Anca MATCOVSCHI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top