Cu vin de la socru’ mic

1001 de măști Niciun comentariu la Cu vin de la socru’ mic 0

Voiam o nuntă extravagantă, cu ce­r­emonie în Las Vegas, ținută de un pre­ot cu Biblia într-o mînă și sticla de ab­sinth în cealaltă și cavaler de onoare crupierul de la cazino sau vreun dealer de droguri. Însă domnișoara blondă cu ochelari și limbă tăioasă n-are timp de visele mele, neîntemeiate din punct de vedere financiar și mă ia repede: „Cînd e data, cîți invitați vor fi și ce bu­get aveți?” Mă lasă mască, la asta nu mă gîndisem. „Vara bineînțeles, ano­timpul nostru preferat. Bine, să nu fie ni­ci foarte cald. Un sfîrșit de august, în­ceput de septembrie, cam așa”, răs­pund eu, evitînd intenționat să pomenesc de bani. „Nuntă mare, mică?”. Mi­că, mică. Familie și nu mai mult de 15 prieteni din partea fiecăruia. „În aer li­ber sau într-o sală? Dacă vreți să fie mai specială, atunci în aer liber, zic eu, mai ales că nu e frig”. „Păi, da, că e nun­­tă, nu concert Tudor  Gheorghe”, o com­pletez, văzînd că domnișoara-i tî­nără și că pot glumi cu ea.

„Ok, atunci o facem la munte. La Vo­roneț, într-un loc unde pot fi cazate 50 de persoane”, stabilește repede și mă întreabă dacă vrem ceremonie cu sau fără popă, „că poate scoatem popa din biserică și-l aducem pe tăpșan”. „Cu popă. Nu-s eu un om foarte religios, dar nu vrem să supărăm socrii din pri­ma zi, nu?”, îi răspund hotărît. Ori­cît de bine ar suna, eu tot n-am re­nunțat la ideile mele, iar domnișoara îmi spune că după, în luna de miere, „ca­re acum nu e mai mult de două săp­tămîni”, dacă rămîn destui bani de la nun­tași, putem să plecăm unde vrem – că­lătorie în India, Africa de Sud, cro­azieră, urcat pe Himalaya, bungee jum­ping, plimbare pe Amazon, „fluviul, nu pe net”, completează zîmbind. „OK, dar dacă mergem în locuri din as­tea, o să fim în siguranță, nu? Să nu lu­ăm boli ciudate din prima lună”, o în­treb. Mă liniștește, spunîndu-mi că atî­ta timp cît e totul organizat, e în re­gulă și că oricum ne vaccinăm și ne fa­cem asigurări de sănătate înainte să ple­căm undeva.

Vegas și Voroneț

Mai avem cîteva detalii de stabilit. Fa­cem cununia civilă la Pașcani, de un­de e mîndra, apoi mergem la Vo­roneț, pe tăpșan, unde va avea loc ce­re­monia. După care punem cîteva me­se, o podea „ca să nu-și rupă gagicile gî­tul pe tocuri”, putem pune și un cort ma­re, dacă vrem, după care „party să ră­sune valea”, îmi promite domni­șoara. Și ajungem la partea cea mai im­portantă: băutura. Cînd îi spun că vreau vin bun, de casă, și țuică de la ma­ma ei, i se luminează ochii. „Eu pro­pun fetească regală de la Băcănia No­uă din Păcurari, 6.5 lei litrul. Niște pri­e­teni de-ai noștri din Ardeal aduc țui­că și pălincă uleioase, iar din Paș­cani, de la socrul mic, luăm vin roșu. Și ar trebui și whisky ceva. Și șam­panie, se servește la începutul petrecerii, cînd mirii și nașii întîmpină oas­peții”, mă informează.

Am hotărît, așa facem. Cu 15.000 de lei asigurăm cazarea oaspeților, ma­sa, transportul, popa, băutura, deco­rurile, tortul și ce mai trebuie și, îmi pro­mite domnișoara, dacă mai rămîn bani de la nuntași, „dezmăț la Vegas”.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top