Minune, la etajul doi

1001 de măști Niciun comentariu la Minune, la etajul doi 0

Singurele criterii pe care trebu­ie să le îndeplinești ca să fii ac­cep­tat în grupul lor sînt abilitatea de a proiecta cu boltă semințele, să vor­bești pe nas cînd spui „bună pă­pu­șe’” și să memorezi cîteva re­fre­ne despre dușmani. În rest poți avea și lipsuri. Banii nu sînt o problemă pen­tru că oricum în bazar totul e ief­tin, iar berea costă doar cîțiva bă­nuți. Tricoul cu sclipici însă tre­bu­ie să fie în permanență la dispo­zi­ție în cazul în care vreo petrece­re apare în program.

Prințese, arăboaice, boxe

Imediat după ce Juche, un pri­eten de la bunici, student în anul I la Agricultură, a acceptat să-i fac o vizită, caut cea mai mulată blu­ză din dulap, umblu pe la cîteva ca­mere din cămin în căutare de gel de păr, tin apăsat degetul pe spray vreo 30 de secunde și pornesc spre căminul amicului meu. Nici nu a­puc bine să văd din depărtare clă­dirile studențești, că muzica a­co­pe­rea deja sunetul picamărului ce spărgea asfaltul din stația aflată în ca­pă­tul Copoului. Din mul­ți­mea de me­lodii ascultate în același timp, una iese în evidență. „Prin­țe­sica mea, arăboaica mea”, este piesa ca­re se au­de cel mai tare. Aceleași versuri le fredonează și băieții de la in­tra­re, care, văzîndu-mă cu cele do­uă sti­cle de doi litri de bere în mî­nă, mă roagă să le torn și lor într-un pa­har să-și ude gîtul uscat de sarea de pe semințe.

Urc pînă la etajul doi, iar de aici, vocea lui Guță, pe acorduri a­se­zonate cu iz oriental, cu un a­cor­deon și un țambal mă îndrumă pî­nă la camera unde petrecerea de­ja a început. Am ajuns la fix. Bă­ie­ții nu mai aveau de mult timp ce bea, iar acum dansează „pe us­cat”. Singuri, căci după fete a plecat de jumătate de oră Alex, dar cum pa­harele se golesc mai repede dacă faci și mișcare, băieții nu au mai așteptat domnișoarele. Urale, do­uă, trei îmbrățișări, iar Sony, „an­trenat” încă de dimineață și roșu la față dă să mă pupe pe obraji. Cum am adus „muniție” nouă, „în­cărcăm” rapid paharele, dăm mu­zica mai încet și ne așezăm la spus bancuri și la vorbit despre „fe­mei”. După încă o oră se întoarce Alex, eroul plecat în căutarea fetelor în­să în locul lor mai aduce două bo­xe. Ne anunță că dom­ni­șoa­re­le nu vor să vină pentru că nu avem vot­că, iar berea le balonează. Nu-i nimic, băieții oricum se simt mai în largul lor așa. Pot sta nestin­ghe­riți fără tricouri sau pot înjura bir­jărește cînd nu le convine ceva. Mai rău e că simt nevoia să-și ara­te iubirea sarutîndu-se reciproc pe obraji.

Terminăm și ultimele PET-uri cum­părate la cheta din urmă, cînd So­ny, pe jumătate adormit, vine cu ide­ea să mergem în club. Stie că nu mai avem bani, dar ne zice că „nu e nimic. Facem doar poze”, spu­ne împleticit amatorul de discoteci, re­zemat de un perete. Cum li­chid în pahare nu mai e, iar muzica în­ce­pe să enerveze, Juke și unul din co­legii lui de cameră se mas­chea­ză trăgînd cîte două dungi cu pas­tă de dinți pe obraji. Toți încep să rî­dă cu subînțeles știind ce ur­mea­ză, iar eu aflu ce vor să facă abia cînd se apucă să vîneze gîn­daci cu spray-ul de muște prin bu­că­tă­rie. Atun­ci am înțeles că e timpul să plec.

Andrei MIHAI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top