Stand-up comedy din bucătărie
1001 de măști 15 mai 2017 Niciun comentariu la Stand-up comedy din bucătărie 23Trei specialiști în „arta culinatului”, după cum prezentatorul concursului StudChef i-a recomandat, au jurizat abilitățile de bucătari a 20 de studenți de la mai multe facultăți din Iași, care s-au întîlnit joi după-masă în spatele căminului T15 din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Îmbrăcați în haine de stradă și fără vreun șorț, dar cu ochelari de soare, concurenții au încercat să ghicească cîteva ingrediente după miros și după gust, să toace cîte două cepe contra cronometru și să prăjească cartofi pai cu ochiuri. „Bagă nasul în farfurie”, spune prezentatorul, un băiat șaten, către o tînără timidă, care nu reușește să numească ingredientele din față, în timp ce oamenii din public – organizatori care se plimbau de ici-acolo trăgînd din cîte o țigară – rîd de fiecare dată cînd aud un răspuns greșit. „E praf de păpădie”, spune un tip înalt, brunet, în timp ce se ridică de pe scaun și se duce către doi colegi care făceau listă pentru a cumpăra mîncare de la McDonalds.
Cei trei jurați rîd de fiecare dată cînd concurenții spun că au mirosit paste, pizza sau alte mîncăruri gătite, ceea ce face ca StudChef să poată fi confundat ușor cu un „StudStand-up Comedy” făcut în bucătărie. După ce din boxe începe să răsune „Despacito”, cîțiva băieți se așază la umbra unui copac și încep să mănînce semințe în timp ce privesc către cele opt pupitre pe care sînt așezate plite electrice și tigăi. „Mi-am tăiat o unghie”, spune o tipă blondă, creață și scundă, în timp ce aruncă o privire peste farfuria în care stă ceapa mărunțită, în speranța că va găsi acolo jumătatea de unghie lipsă înainte ca jurații să ajungă la pupitrul ei. Cîțiva metri mai încolo, un băiat brunet se străduiește să finalizeze proba la timp, după ce s-a tăiat la un deget și a fost nevoit să aștepte cîteva zeci de secunde să primească un plasture. Abia la cea de-a treia probă, în spatele căminului T15, a început să miroase a mîncare și puteai ghici în sfîrșit că „Pasito a pasito, suave suavecito” răsună de la un concurs de gătit. Cartofii care se prăjesc acum în tigăile de făcut clătite, au fost spălați direct pe gazonul din campus, în timp ce organizatorii încercau să pornească plitele electrice.
Șase băieți și patru fete au reușit să ajungă în finala care a avut loc în următoarea zi. De data aceasta, concurenții au venit în supermarketul Selgros pregătiți cu șorțuri și mănuși chirurgicale albastre, fiind nevoiți să gătească sarmale, piftele și să facă maioneză. În ciuda numărului mare de fete înscrise inițial în concurs, trofeul StudChef a fost cîștigat de Andrei Enache, student la Facultatea de Geografie. „Sperăm la un asemenea eveniment și mai mare anul viitor”, a spus unul dintre organizatori, în timp ce tu speri ca pînă la anul să treacă „febra Despacito”.
Adaugă un comentariu