Strategii ascunse în buzunar

1001 de măști Niciun comentariu la Strategii ascunse în buzunar 0

E prea devreme pentru calcule com­plicate și strategii de joc în „G” Club, așa că mai sînt și din aceia care se arun­că la noroc pe masa de poker. „Plu­sea­ză” fără cap și, dacă au și o „mînă bu­nă”, adună toate jetoanele grafice negre și roșii care stau în coloană adu­­na­­te pe tăblia electronică.

Mă așez în­cre­ză­toa­re­ la una dintre cele patru me­se și dis­cu­ția încetează brusc. „Am pus un pariu și trebuie să învăț să joc poker dintr-o singură tură”, le spun fluturînd ușu­ratic din gene și afișînd cel mai sincer zîmbet.

Văd priviri coborîte în poa­le, șușoteli care trec de urechile ve­ci­ni­lor și ajung pînă la masa de alături, unde lumea deja și-a creat o impresie: „între noi se află un outsider (n.r.: străin)”. „E destul de greu să înveți așa de repede. Regulile nu sînt chiar grele, să zicem că le-ai putea reține din prima, dar dacă nu ai noroc, degeaba”, îmi spune Cioby, unul dintre jucători. Face niște mișcări în zig-zag pe tăblia electronică din față și îmi explică: „uite, trebuie să iei cele mai bune două cărți de jos. Spre exemplu, el are doi de cinci, dacă avea un zece și îl lua pe ăsta de jos, era mai tare ca mine”, îmi spune făcîndu-mi cu ochiul.

„Ai înțeles?”, mă întreabă în­cru­cișînd mîinile în fața cărților sale grafice, pentru ca nu cumva să le vadă ceilalți. Dau din cap în semn de aprobare și Scorpion, care nu a luat 10-le de pe masă, scoate înțepătura din bu­zu­nar: „Ce ai înțeles? Că 10 e mai mare decît 5, nu?”, spune începînd a rîde. Plu­sez și eu pentru că îi văd cărțile lui Cio­by și iată că, în timp ce am învățat ce înseamnă „fold”, pentru că mai toți se retrag, apar primele puncte pe tableta lui Strike, cel în locul căruia m-am așe­zat. „Mie nu mi-ai fi oferit lecții gra­tis, Ci­oby, nici dacă te-aș fi lăsat să cîștigi”, protestează Scorpion și băieții rîd pe sub mustăți.

La cealaltă masă, Petronel, ju­că­to­rul de pe locul 1, își mîngîie barba a sa­tisfacție și împreunează gînditor mîi­ni­le la nivelul bărbiei. Privește pă­trun­ză­tor ecranul pe care apar două dame și le înhață dintr-o simplă apăsare pe buton. Maestrul meu e pe locul trei și are adu­nați deja suficienți bani încît să plece pentru că, așa cum m-a învățat chiar el, „în poker trebuie să știi și cînd să te retragi. Nu doar să plusezi ca prostu’, bazîndu-te pe noroc”. LuLu, blonda de la masa noastră, fumează impacientată o țigară care ajunge la filtru în mai puțin de un joc de cărți. Cioby îmi șoptește ceva la ureche și mă apuc să strig: „4-2!”. În­cep să iasă toți din joc și învățătorul meu pri­vește țintă la cărțile mele. „Bine că nu ai spus 7-2, că era aiurea”, zice Scor­pion și pe ecranul lui apare „fold”. Nu am înțeles de ce.

Cristina BABII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top