Tempouri latino călare pe motoare

1001 de măști Niciun comentariu la Tempouri latino călare pe motoare 1

Aș putea număra pe degetele de la o mînă de cîte ori am intrat anul ăsta într-un club din Tudor. Și nu dintr-un motiv anume, ci doar pen­tru că nu am avut ocazia. To­tuși, mu­zica latino parcă mi­roa­se­ a vară, iar serile de iarnă trebuie ascunse într-un local înecat în fum și rîsete.

Îmi arunc mănușile pe prima masă liberă și mă plimb pe vîrfuri nerăbdătoare, așteptînd o invitație, un start al cursurilor propriu-zise pe­n­tru că nu degeaba mi-am în­căl­țat pan­tofii de dans. Dacă tot îi am în pi­cio­a­re, exersez cîțiva pași, apropiindu-mi pi­cioarele de podea și dînd ușor din șol­duri. Între timp, analizez fiecare pe­r­soană care in­tră, poate poate cu­nosc pe cineva cu care aș putea dan­sa.

Pe ring se împart lumini roșii și albastre, iar cuplurile se rotesc, dînd impresia că știu prea bine ce fac. Cîțiva amatori își exersează pașii stîn­­gaci lîngă mese. „Haide, că nu-i așa greu: eu te învîrt și tu dai din glez­ne. Mai tîrziu, o să ne che­me pe ring, cînd o să ne vadă așa dez­ghe­țați”, îi șoptește vesel par­te­nerei sale un tî­năr îmbrăcat la pa­tru ace.

Cu­plu­­rile care au ales să dan­seze în mij­locul localului se mișcă în ace­lași timp și strigă periodic „Te­quila” cu mîinile ancorate în aer. Se împart zîm­bete, iar fetele se unduiesc pe rit­muri de salsa, rumba sau cha-cha, îm­­bră­ca­te în rochii și fuste sclipicioase. După șase pași și două pa­u­ze, perechile își mișcă picioarele lent privindu-se deseori în ochi.

Rumba pentru învățăcei

Cu un microfon în mînă, profesorul intră în cercul de dansatori de­ja format și ia la braț fetele care îl pri­vesc galeș și dau din gene aș­tep­tînd o reacție. Văzînd că cei de pe ring știu deja fiecare vers al me­lo­di­i­lor cu iz spaniol, mă retrag la bar și îi privesc fermecată de ușu­rința cu ca­re fac mișcările. „Cî­nd îi vezi, ai im­presia că sînt din plasti­lină, dar numai ei știu cîte ore repetă zilnic”, îmi întrerupe șirul gîn­du­rilor o chelne­ri­ță puțin tre­­cută de 20 de ani.

Ritmul nu mă lasă să îmi termin su­cul abia comandat și mă pierd în gru­pul care bate din palme, în­cer­cînd să le imit pașii. Mai mult mă încurc, străduindu-mă să îmi men­țin spatele drept și privirea înainte la fel cum fac și ceilalți, iar aplauzele dansatori­lor mă fac să prind curaj. Îl caut din priviri pe pro­fesorul care cu cî­te­va minute mai devreme era sufletul grupului de fete. Bătăile întrerup­te ale me­lo­diei sînt su­sți­nu­te de miș­cările ex­presive, iar ceilalți dan­sa­tori adoptă o atitudine senzu­a­lă, cu no­­te de agresivitate.

După o rumba mai mult în­cîl­ci­tă, îmi iau haina și încerc să mă rup de dansatorii care deja mă în­cu­ra­jea­­­ză la încă un dans. Cu un­du­iri elegante al bra­țe­lor, un dan­sator mă ia de mî­nă­ și mă readu­ce în cerc. Mă strîn­ge de mijloc și mă învîrte cu ra­pi­di­tate, luminile din jur de­ve­nind pe retina ochilor mei doar frîn­turi.

Mădălina OLARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top