Toți vor să fie asasini

1001 de măști Niciun comentariu la Toți vor să fie asasini 3

În G3 e liniște deocamdată. „Cea mai mare gălăgie e dimineața”, du­pă cum îmi spun doi tineri cu ghioz­da­ne în spate în timp ce-l salută pe o­perator și coboară pe scările Inter­net cafe-ului din Podu Roș. Pe Luci, o­peratorul de acolo îl știu încă din li­ceu, cînd mai obișnuiam să chiulim de la sport și veneam împreună cu co­legii să jucăm Dota. După trei dru­muri, operatorul deja îți învăța nickname-ul (n.r.: poreclă) și te stri­ga după el atunci cînd ți se termina timpul.

Pe majoritatea celor de aici, Luci nu-i știe după pre­nu­me. „Noi apu­căm să vedem cum se schim­bă fiecare ge­nerație care trece pe aici”, îmi spune amuzat acesta, po­vestindu-mi cum sin­gurul lucru care s-a schimbat de cînd „m-au cap­turat ăia din Copou” sînt perfor­manțele calculatoarelor, pre­țu­ri­le rămînînd la fel ca de pe vremea mea. Pînă și scaunele au rămas la fel de roase, iar obiceiul de a înjura pe oricine îndrăznește să des­chidă ușa de la intrare, s-a păstrat.

La furat de fraguri

După ce dau doi lei și mă cazez pe stația 17, fac cunoștință cu Mihai, care se stînjenește puțin imediat ce apuc să observ că pe teamchat-ul său coechiperii îl înjură întruna. „De di­mi­neață numai echipe de ratați frate. Cum să zică că i-am furat fra­gul (n.r.: numărul de adversari uciși) cînd eu sînt ăla care le face jocul la bă­ieți”, se scuză acesta în timp ce eu dau aprobator din cap. Mă in­vi­tă și pe mine să intru în Dota, si trec de minitestul la care mă supune Mihai pentru a-mi „determina ni­ve­l­ul”. Îmi recomandă să-mi aleg un caracter de suport, „ca pentru în­ce­pători”, pentru ca el să-și ia un asa­sin „și să fa­cem treabă”. Doar că mie nu-mi pla­ce planul și dau vina pe ger cînd îmi aleg și eu tot un a­sa­sin. „Îi clar frate. Meciul ăsta-i deja pierdut”, spune a­cesta dezamăgit, însă nu la fel de su­părat ca un băiat din cealaltă parte a sălii care strigă după operator. „Lu­cian, uite ce co­duri are sclavul ăsta! Mi-a dat cap prin cutie, ce Counter să mai joci cu din ăștia”. După ce ur­mă­rește ju­că­torul suspect două minute, Lucian dă dreptate acuzării și îi dă ban (n.r.: in­ter­zicerea accesului pe un anumit server) celui incriminat, după care răspunde imediat chemării unui puști care nu știe cum să intre într-un joc, amuzîndu-l pe cîrcotașul din dreap­ta sa. „Vezi că trebuie să dai clic a­co­lo pe shut down și ai intrat”.

Cît despre meciul nostru de Dota, Mihai parcă revine la viață o­dată ce fac și al 16-lea frag, nickname-ul meu inundînd ecranul mo­ni­to­ru­lui. Împli­nit că i-am arătat cum se joacă mă aștept ca acesta să-mi ceară sfaturi și să rămînă cu coada între pi­cioare, însă exclamă neimpresionat că „era și normal să rupi, doar mi-ai furat toate fragurile”.

Iulian BÎRZOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top