Pariul meu a fost pe reportaj
Supliment 6 aprilie 2011 Niciun comentariu la Pariul meu a fost pe reportaj 12Vai, cît am dormit pe masa aia mare, rotundă pe mijloc. Eram cu Ciprian Butnaru, tehnoredactorul meu și prietenul meu foarte bun și o ocupam pe rînd. Ceilalți erau cam leneși și dacă nu stăteai în spatele lor, nu făceau treabă. Eu am fost un redactor-șef foarte dur, mă rățoiam la persoanele care veneau în redacție doar ca să bea bere sau să fumeze.
Dacă nu îmi plăcea o pagină de reportaje de dimensiuni mici, nu o publicam. Eram cam dur pentru că mă gîndeam că am un copil mic și că nu merg acasă. Mai ales că veneau niște oameni care efectiv își aduceau un textuleț, și apoi stăteau și flecăreau în spatele meu, timp în care eu trebuia să scriu. Mă enerva zgomotul, mă certam cu ei și îi scoteam afară. Odată l-am bătut chiar pe unul.
Atunci eram deja foarte bine văzuți de presa națională, trebuia să facem o revistă scrisă foarte bine, am avut numere de revistă pe care le rescriam total, erau scrise de mine, practic. Pariul meu a fost în primul rînd pe reportaj. Venea de exemplu, Răzvan Chiruță de la Scornicești, din orașul lui Ceaușescu, și mi-a spus că nu se întîmplă nimic. Rescriam cu el de față textul și îl puneam doar să îmi povestească ce culoare au blocurile. Toate textele erau modificate la sînge. La un moment dat, tot ziarul era scris de mine. Pe cuvîntul meu de onoare dacă nu stăteam în jur de zece ore pe zi în redacție. Ajungeam pe la 11-12, ceea ce nu-i plăcea lui Cătălin Chirilă care era director și plecam noaptea pe la două.
Aveam și copil mic, de aceea aveam și conflicte cu soția, că spunea că mai degrabă m-am măritat cu revista. Eram și fanatic, nu cred că ăsta e un model, pentru că te distrugi așa, dar revista era efectiv o chestie pe care îmi plăcea să o miros, să o citesc încă o dată, să zicem că am făcut un număr bun. Dacă acum scriu un text în cinci zile, atunci scriam de pe o zi pe alta într-o jumătate de noapte.
În orice caz, încăperea aia e magică pentru mine, o visez noaptea, au fost niște ani superbi.
Eram cu prietenii mei cei mai buni, cu Daniel Șandru și cu Cătălin Chirilă și pentru că Daniel Condurache știa să ne țină uniți, n-am avut niciodată tentația de a o lăsa baltă. Revista era un fel de trambulină. Mă enervau cei care veneau numai ca să dea un text care era și prost, însă n-am avut niciodată tentația să renunț. E un drog. Asta e! E un drog.
Bogdan LUPESCU
Adaugă un comentariu