Garnitura de pe lîngă bere
Pastila de după 28 octombrie 2013 Niciun comentariu la Garnitura de pe lîngă bere 20Cred că dacă am avea ocazia, ne-am mîndri și cînd am intra într-un top al mîncătorilor de semințe prăjite, shaorme cu multă maioneză sau pungi mari de chipsuri. Și aș fi ipocrit să spun că nu consum, cu toții le mîncăm cu poftă, spargem cojile de parcă ar fi un sport olimpic și desfacem pungile de parcă am trage de fiare.
Semințele și-au făcut un loc în inimile tuturor microbiștilor
Le facem, însă, pe ascuns. Cu excepția unor locuri alese. Semințele și-au făcut un loc în inimile tuturor microbiștilor, fiindcă sînt un bun calmant pentru momentele mai puțin plăcute din timpul unui meci. Nu prea am văzut oameni care să mănînce pe stradă o shaorma. Fie se așază frumos la o masă, sau o duc cu plasa pînă la birou/acasă/o bancă ascunsă după un copac cu crengile lăsate. Doar chipsurile sînt mai ușor acceptate, parcă altceva e cînd mănînci o pungă de Lay’s într-o stație de tramvai, însă chiar dacă ochii ațintiți nu sînt atît de încruntați, simți cum jena te ia în brațe și nu-ți dă drumul.
Ce au toate, totuși, în comun? Berea. Pe care nu ai voie s-o bei în spațiul public, dar aparent de care sîntem mari amatori. Sau așa zic statisticile, am intrat întop cinci țări europene consumatoare de băutura alcoolică. Cu bere mîncăm tot, dar asocierea se face mai degrabă cu cele trei produse de mai sus. Dacă aceasta o fi explicație, nu pot să zic. Este doar o idee. Faptul că ne mîndrim cu această poziție nu este surprinzător, dar haideți să dăm o șansă și garniturii, că fără ea, n-am avea nici pofta de bere.
Paul ANDRICI
Adaugă un comentariu